miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Președintele Camerei Deputaților va merge la Kiev

Președintele Camerei Deputaților va merge la Kiev

Marcel Ciolacu a declarat, într-o conferință de presă și, totodată, pe o rețea de socializare că va merge în Ucraina pentru a asigura fluxul economic de mărfuri care va tranzita România.

 

„Săptămâna viitoare o să fac o deplasare în Ucraina, unde o să avem o discuţii şi cu omologul meu din Ucraina, sperăm şi cu primul ministrul şi cu preşedintele Ucrainei, să îi asigurăm că logistic România se pregăteşte, atât pe zona umanitară, dar şi pe zona comercială, ca mărfurile din Ucraina să tranziteze România şi să meargă mai departe către statele civilizate, astfel încât activitatea economică să continue şi din Ucraina prin România”, a spus Ciolacu.

O dată exactă, cu privire la deplasare, nu a fost menționată

„Vreau să lucrăm împreună cu Ucraina și cu toți aliații noștri din Europa, SUA și din lume la reconstrucția acestei țări.

Acest lucru va necesita un efort concertat al României, în consultare și coordonare cu aliații noștri din UE și cu instituțiile comerciale globale.

Și, bineînțeles, trebuie să includă consultări profunde cu Ucraina, care va avea nevoie de investiții enorme pentru a-și reconstrui propria economie și infrastructură devastate”, a mai scris Ciolacu.

Încet, încet, războiul începe să se apropie de sfârșit, deși Federația Rusă încă mai speră la o victorie, cel puțin asupra celor două regiuni, motivul inițial al începerii acestuia.

Totodată România și-a redeschis Ambasada la Kiev, iar Ucraina îți reia, ușor, activitățile de dinainte de război, în ciuda faptului că armata rusă încă este prezentă pe teritoriul acesteia.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...