duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Președintele brazilian, căruia îi era teamă că s-ar putea transforma în crocodil...

Președintele brazilian, căruia îi era teamă că s-ar putea transforma în crocodil dacă se vaccinează, este acuzat de omucidere în masă

Un comitet al Congresului brazilian este pregătit să formuleze acuzații de omucidere în masă împotriva președintelui Jair Bolsonaro, în legătură cu modul de gestionare a pandemiei din această țară, arată un raport guvernamental intrat în posesia CNN. Peste 600.000 de oameni au murit de COVID-19 în Brazilia – al doilea cel mai mare număr de decese din lume după SUA.

CNN Brasil a intrat în posesia unor documente întocmite de Congresul brazilian care îi acuză pe președintele Bolsonaro și alți oficiali guvernamentali că au permis răspândirea coronavirusului în rândul populației cu scopul de a obține „imunitatea de turmă”.

Extrase din document arată că raportul anchetei atribuie administrației Bolsonaro mai mult de jumătate dintre aceste decese și solicită formularea unor acuzații de crimă în masă împotriva președintelui.

De asemenea, în raport se recomandă acuzații penale împotriva altor 69 de persoane printre care s-ar număra trei dintre fiii lui Bolsonaro și numeroși actuali și foști oficiali guvernamentali.

Comisia de anchetă a Senatului brazilian a declarat pentru CNN că se preconizează ca documentul de aproape 1.200 de pagini să fie discutat oficial în Senatul Braziliei miercuri.

Cu toate acestea, președintele a criticat ancheta cu privire la deciziile sale privind pandemia și a catalogat-o ca fiind motivată politic.

În luna decembrie a anul trecut imediat după apariția pe piață a vaccinului, în timpul unui discurs la Porto Seguro, președintele brazilian s-a referit la vaccinul dezvoltat de laboratorul american Pfizer și de cel german BioNTech:

„În contractul Pfizer, este foarte clar: nu suntem răspunzători pentru orice efecte secundare. Dacă te transformi într-un crocodil, este problema ta. Dacă devii Superman, dacă unei femeie începe să-i crească barba sau dacă un bărbat începe să vorbească cu o voce efeminată, laboratoarele nu au nimic de-a face cu asta”, a spus șeful statului brazilian, cunoscut pentru convingerile sale extreme.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...