8.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Președintele brazilian, căruia îi era teamă că s-ar putea transforma în crocodil...

Președintele brazilian, căruia îi era teamă că s-ar putea transforma în crocodil dacă se vaccinează, este acuzat de omucidere în masă

Un comitet al Congresului brazilian este pregătit să formuleze acuzații de omucidere în masă împotriva președintelui Jair Bolsonaro, în legătură cu modul de gestionare a pandemiei din această țară, arată un raport guvernamental intrat în posesia CNN. Peste 600.000 de oameni au murit de COVID-19 în Brazilia – al doilea cel mai mare număr de decese din lume după SUA.

CNN Brasil a intrat în posesia unor documente întocmite de Congresul brazilian care îi acuză pe președintele Bolsonaro și alți oficiali guvernamentali că au permis răspândirea coronavirusului în rândul populației cu scopul de a obține „imunitatea de turmă”.

Extrase din document arată că raportul anchetei atribuie administrației Bolsonaro mai mult de jumătate dintre aceste decese și solicită formularea unor acuzații de crimă în masă împotriva președintelui.

De asemenea, în raport se recomandă acuzații penale împotriva altor 69 de persoane printre care s-ar număra trei dintre fiii lui Bolsonaro și numeroși actuali și foști oficiali guvernamentali.

Comisia de anchetă a Senatului brazilian a declarat pentru CNN că se preconizează ca documentul de aproape 1.200 de pagini să fie discutat oficial în Senatul Braziliei miercuri.

Cu toate acestea, președintele a criticat ancheta cu privire la deciziile sale privind pandemia și a catalogat-o ca fiind motivată politic.

În luna decembrie a anul trecut imediat după apariția pe piață a vaccinului, în timpul unui discurs la Porto Seguro, președintele brazilian s-a referit la vaccinul dezvoltat de laboratorul american Pfizer și de cel german BioNTech:

“În contractul Pfizer, este foarte clar: nu suntem răspunzători pentru orice efecte secundare. Dacă te transformi într-un crocodil, este problema ta. Dacă devii Superman, dacă unei femeie începe să-i crească barba sau dacă un bărbat începe să vorbească cu o voce efeminată, laboratoarele nu au nimic de-a face cu asta”, a spus șeful statului brazilian, cunoscut pentru convingerile sale extreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara, la finalul ședinței coaliției, că un milion de facturi emise greșit vor fi recalculate, fără ca românii...

Există siguranță în școlile din România?

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, luni seara, despre gradul de siguranță în școli în acest moment, în contextul pandemiei. Ministrul Educației a explicat că...

BILD: Trenurile siberiene sunt pline de soldați și tancuri ale armatei ruse care se deplasează spre granița cu Ucraina

Armata Rusiei s-a pus în mișcare. În aprilie și, din nou, în octombrie 2021, Kremlinul și-a deplasat mai mult de 100.000 de soldați din...

Cu ce bani vom plăti facturile uriașe?

Ziua culturii, din 2022, a fost sărbătorită în plin scandal social și politic făcând ca declarațiile politicienilor legate de Mihai Eminescu și importanța "Zilei...