8.5 C
București
miercuri, 18 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Premierul și Ministrul de Externe ungari se contrazic pe tema relației țarii...

Premierul și Ministrul de Externe ungari se contrazic pe tema relației țarii lor cu Ucraina: prieteni sau adversari?

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, l-a chemat pe ambasadorul ucrainean la Budapesta să ofere explicații. Subiectul discuției a fost legat de o situație în care diplomația ungară consideră că ucrainenii au folosit „afirmații ofensatoare” legate de poziția țării față de războiul din Ucraina, relatează Reuters.

 

„E momentul ca liderii ucraineni să înceteze cu insultele la adresa Ungariei și să accepte voința poporului ungar”, a spus Szijjarto într-un comunicat, referindu-se inclusiv la victoria detașată a lui Viktor Orban în alegerile parlamentare de duminică.

Într-o postare pe rețelele sociale, Szijjarto a afirmat că Ungaria are o poziție clară în privința războiului din Ucraina:

„Noi am condamnat agresiunea militară, susținem suveranitatea Ucrainei, am acceptat sute de mii de refugiați și am trimis sute de tone de alimente și alte donații”.

Totodată, în opoziție față de afirmațiile Ministrului de Externe ungar, premierul, pentru al 5 lea mandat consecutiv, Viktor Orban l-a declarat pe Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, drept adversar al sau.

„Ne vom aminti de această victorie până la sfârșitul vieții noastre, pentru că a trebuit să luptăm împotriva atâtor adversari: stânga locală, stânga internațională de pretutindeni, birocrații de la Bruxelles, toți banii și instituțiile imperiului Soros, presa internațională mainstream și, de asemenea, președintele ucrainean.

Niciodată nu am avut atât de mulți adversari în același timp”, a declarat Viktor Orban în fața susținătorilor, în discursul prin care și-a proclamat victoria categorică obținută în alegerile legislative, relatează CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...