8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Premierul României, tot mai interesat de viitorul sportului

Premierul României, tot mai interesat de viitorul sportului

După ce l-a felicitat pe David Popovici pentru câștigarea aurului, pe pagina de Facebook, Nicolae Ciuca și-a indreptat atenția către atletism, în cadrul întâlnirii cu liderii europeni din domeniu și a prezentat planurile pe care țara noastră le are pentru organizarea Campionatului European de Cadeți.

 

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă i-a primit, la Palatul Victoria, pe președintele Federației Europene de Atletism, Dobromir Karamarinov și pe secretarul general al Federației Internaționale de Atletism, Christian Milz.

La întâlnire au mai participat consilierul onorific al premierului României, Gheorghe Popescu și președintele Federației Române de Atletism, Anișoara Cușmir-Stanciu.

Dialogul a vizat găzduirea, de către România, a Campionatului European de Atletism U20 – Cadeți, care va fi organizat, anul viitor, la Cluj-Napoca.

În acest context, premierul a subliniat oportunitatea oferită de această importantă competiție pentru atragerea mai multor tineri în practicarea sportului și orientarea acestora către marea performanță.

 

“România are recunoașterea internațională a rezultatelor obținute de atleții noștri de-a lungul istoriei.

Este important ca tânăra generație să cunoască și să se inspire din modelele oferite de sportivii noștri de aur, precum președinta Federației Române de Atletism, Anișoara Cușmir-Stanciu, campioană olimpică în 1984, la săritura în lungime și deținătoare a patru recorduri mondiale.

Competițiile de calibru pe care le găzduim ne oferă șansa de a promova sportul și de genera noi cariere sportive strălucitoare.

Guvernul României oferă întregul său sprijin organizării acestui eveniment sportiv european și va continua să se implice activ în buna desfășurare a competițiilor de calibru găzduite de țara noastră”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

 

”Președintele Federației Europene de Atletism a transmis mulțumiri pentru eforturile organizatorice ale României depuse pentru derularea în cele mai bune condiții ale Campionatului Balcanic de Atletism de la Craiova, încheiat săptămâna trecută”, informează Guvernul într-un comunicat de presă.

 

Totodată, a fost apreciată inițiativa țării noastre de a prelua responsabilitatea organizării Campionatului European de Cadeți, în acest sens, Cluj-Napoca oferind toată infrastructura necesară standardelor aferente acestui nivel competițional.

Peste 2.000 de participanți și membri ai staff-ului tehnic, din 49 de țări, se vor afla la Cluj-Napoca, pentru șase zile.

Despre planurile pe care cu privire la sportivii din apă, premierul nu a vorbit, însă a profitat de ocazia aurului adus de Popovici în România să iși reafirme mândria pentru câștigul românului.

 

“David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc!

La doar 17 ani, tânărul nostru a câștigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit și un nou record mondial la juniori.

Felicitări, David! 🥇🇹🇩” a scris Ciucă pe Facebook.ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]