duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Premierul României: ”Datele specialiştilor sunt o dovadă a încrederii în economia românească”

Premierul României: ”Datele specialiştilor sunt o dovadă a încrederii în economia românească”

Şeful Executivului a menționat că Guvernul şi-a asumat demararea unor reforme „ambiţioase”, cu rezultate cuantificabile pe termen mediu şi lung.

 

„Sunt caracteristicile unei economii sănătoase, ale unui progres bazat pe investiţii, ancorat în proiecte de reformă şi în obiective de perspectivă precum consolidarea statutului de membru al UE, al NATO şi aderarea la Organizaţia pentru Dezvoltare şi Cooperare Economică”, a transmis Ciucă, luni, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

„Reformele începute prin implementarea proiectului ‘România Educată’, extinderea digitalizării, pregătirea tranziţiei la economia verde, consolidarea fiscală sunt aşteptate de cetăţeni şi reprezintă argumente solide pentru a atrage noi proiecte de investiţii cu capital naţional şi străin.

Împreună cu finanţările de peste 90 de miliarde de euro în următorii ani din fonduri europene, România va continua perspectivele de dezvoltare şi de recuperare a decalajelor faţă de statele europene”, a menţionat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, măsurile luate în primele luni de guvernare primesc „validări de etapă” atât din partea instituţiilor naţionale, cât şi a forurilor externe.

„Datele Institutului Naţional de Statistică indică o creştere economică de 5,2% în primul trimestru al acestui an, cât şi din partea Comisiei Europene, care a îmbunătăţit prognoza de creştere economică pentru acest an la 3,9%.

Datele specialiştilor sunt o dovadă a încrederii în economia românească, precum şi a faptului că ne aflăm pe drumul corect în ceea ce priveşte politicile Guvernului de modernizare, dezvoltare şi îmbunătăţire a vieţii cetăţenilor”, a susţinut Nicolae Ciucă.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...