8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Premierul României a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului

Premierul României a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului

Ziua Mondială a Refugiatului este o zi internațională desemnată de Organizația Națiunilor Unite pentru a onora toți refugiații de pe glob.

 

În fiecare an, pe 20 iunie, se celebrează puterea și curajul milioanelor de oameni care au fost nevoiți să fugă din țara lor pentru a scăpa de conflicte sau persecuție.

Ziua Mondială a Refugiatului este o ocazie pentru a crește gradul de empatie și înțelegere față de refugiați și situația acestora, dar și pentru a recunoaște rezistența de care dau dovadă în reconstruirea vieții.

Nicolae Ciucă s-a adresat, cu această ocazie, locuitorilor Ucrainei, care au găsit refugiu în România, departe de ororile războiului.

„Ziua de 20 iunie este consacrată în fiecare an conştientizării dramelor prin care trec zeci de milioane de oameni din lume, strămutaţi sau nevoiţi să-şi părăsească ţările de origine din cauza războaielor sau persecutaţi din motive etnice, politice sau de altă natură.

Este regretabil că numărul persoanelor aflate în astfel de situaţii a crescut constant în ultimul deceniu, iar acum vedem din nou cum acest fenomen este amplificat de agresiunea rusă în Ucraina.

În cele aproape patru luni de când a fost declanşat acest conflict, România alături de alte ţări din regiune şi din întreaga Europă şi-au deschis graniţele pentru refugiaţii din Ucraina, dând dovadă de solidaritate faţă de aceşti oameni, ale căror vieţi au fost complet date peste cap de război”, a spus Nicolae Ciucă.

„În marea lor majoritate femei, copii, bătrâni sau bolnavi au plecat de la casele lor sub ameninţarea bombardamentelor şi asalturilor sângeroase care au distrus localităţi întregi din Ucraina.

În faţa acestei drame, românii au dovedit cu prisosinţă că sunt sensibili la suferinţele celor care ne cer ajutorul şi le mulţumesc încă o dată tuturor celor care s-au alăturat eforturilor guvernamentale de sprijin pentru refugiaţii din Ucraina, împreună cu instituţiile europene şi internaţionale.

Acestor oameni, pentru care viaţa a devenit o adevărată fugă contracronometru din calea războiului, vom continua să le asigurăm condiţii pentru integrarea socială şi economică în România”, a concluzionat acesta.ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]