8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Premierul României a semnat primele nouă contracte de finanțare din planul national...

Premierul României a semnat primele nouă contracte de finanțare din planul national ”Anghel Saligny”

“Mă bucur că prin activitatea de astăzi punem în aplicare planul naţional ‘Anghel Saligny’. Este un plan asumat la nivelul Guvernului care este destinat modernizării şi dezvoltării comunităţilor locale, asigurării condiţiilor pe care cetăţenii din fiecare localitate le aşteaptă de foarte mult timp”

 

 

”Programul Naţional ‘Anghel Saligny’ este cel mai amplu, atât ca obiective, cât şi ca valoare.

Este un program de peste 10 miliarde de euro prin care Guvernul, împreună cu autorităţile locale, şi-a propus să modernizeze căile de comunicaţii, să dezvolte reţelele de apă şi canal la nivelul tuturor autorităţilor locale şi, bineînţeles, să extindem reţeaua de gaze”, a afirmat Ciucă.

El a adăugat că autorităţile locale trebuie să pună “neapărat” în practică proiectele finanţate prin acest program care se completează cu PNDL şi Programul Naţional de Construcţii de Interes Public şi Social.

 

“Toate aceste obiective trebuie să fie coordonate, atât la nivelul judeţelor, cât şi între judeţe şi administraţia centrală”, a completat prim-ministrul.

 

Ciucă a subliniat că finanţarea proiectelor prin Programul “Anghel Saligny” se adresează tuturor administraţiilor locale, indiferent de culoarea politică.

 

“Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei a pregătit şi a organizat derularea acestor programe în transparenţă.

Ele sunt destinate tuturor autorităţilor locale, indiferent de culoarea politică.

Atât timp cât ne-am asumat acest program, vreau să subliniez că nu contează apartenenţa politică a primarilor sau a preşedinţilor de Consilii judeţene.

Dorim ca repartiţia fondurilor şi demararea lucrărilor să se facă în mod echilibrat la nivelul întregii ţări”, a menţionat premierul.

 

El a îndemnat, totodată, autorităţile locale să se coordoneze foarte bine cu Ministerul Dezvoltării pentru a putea îndeplini criteriile cerute pentru a primi finanţare prin acest program.

 

“Astăzi avem reprezentanţii a nouă autorităţi locale. Este doar începutul la tot ansamblul de proiecte care, până în acest moment, a ajuns la cifra de 3.700, dacă nu mă înşel, şi este nevoie ca această coordonare să fie cât se poate de bine realizată pentru că intrăm într-o perioadă în care nu putem să ne permitem să pierdem timp, pentru că, dincolo de programele naţionale, sunt programele pe fonduri europene care, de asemenea, au o dinamică şi sunt încadrate într-o perioadă de timp limitată şi ele trebuie să fie duse la bun sfârşit, altfel pierdem finanţarea.

Ca atare, felicitându-i pe reprezentanţii celor nouă autorităţi locale, îmi exprim speranţa că ceilalţi vor vedea şi vor conştientiza că există deja început şi există deja toate condiţiile realizate ca fiecare dintre ei să îşi focalizeze atenţia pe a îndeplini condiţiile, pe a îndeplini criteriile, astfel încât să putem să desfăşurăm astfel de activităţi în perioada imediat următoare”, a mai afirmat Ciucă.ULTIMELE ARTICOLE

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii. Acesta ar fi un lucru extraordinar pentru multe persoane care suferă de frici incontrolabile. Tehnologia ar putea...

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]