vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Premierul României a anunțat plata concediilor medicale

Premierul României a anunțat plata concediilor medicale

„Doresc să subliniez un aspect pe care l-am agreat în coaliţie – au fost alocate sumele necesare, astfel încât să poată să fie asigurată plata concediilor medicale şi avem garanţia că până la finele anului, la următoarea rectificare, toate aceste sume să poată să fie asigurate fără să mai avem întârzieri în acest sens”, a afirmat Nicolae Ciucă.

 

Şeful Executivului a menţionat că au fost alocate fonduri suplimentare la Sănătate, având în vedere că acest domeniu reprezintă o prioritate pentru Guvern.

„Am alocat fonduri suplimentare care au vizat toate proiectele de modernizare şi de susţinere a serviciilor medicale, coroborate, bineînţeles, cu proiectele pe care le avem în derulare din fonduri europene şi care, de asemenea, urmează să fie accesate şi puse în aplicare prin PNRR”, a declarat premierul.

Datoriile Guvernului către firme pentru decontarea concediilor medicale plătite angajaților ajunseseră la finalul lunii aprilie la 3,1 miliarde de lei.

Potrivit datelor transmise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate către Digi24, în primele patru luni ale anului, Guvernul a rambursat firmelor 2,23 de miliarde de lei.

Reprezentanții mediului de afaceri au reclamat întârzieri de luni sau în unele cazuri de peste un an la recuperarea banilor.

În plus, au spus ei, din martie 2020, în contextul pandemiei, a crescut numărul certificatelor de concediu medical acordate pentru carantină și izolare, iar acestea se decontează cu prioritate. Este, însă, și o problema de bani.

Reprezentanții CNAS au recunoscut că e nevoie ca la rectificarea bugetară din această lună să se aloce fonduri suplimentare, bugetul alocat inițial în acest sens fiind insuficient.

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...