8.5 C
București
miercuri, 27 ianuarie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Premierul Ludovic Orban: ”Autoritățile nu pot să oblige pe cineva să se...

Premierul Ludovic Orban: ”Autoritățile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze”

Ludovic Orban a transmis, luni, un semnal pozitiv populației, afirmând că ”nu mai avem mult” în ceea ce privește campania de vaccinare anti Covid-19.

”Nu mai avem mult. Deja e clar că e fază finală de avizare un vaccin, dacă nu și mai multe vaccinuri.” – a declarat Orban la sediul PNL.

Pe de altă parte, șeful Guvernului a precizat faptul că cetățenii nu vor fi obligați să se vaccineze, astfel că autoritățile vor încerca să îi convingă pe români să facă acest lucru cu ajutorul unor campanii de promovare.

”Campania nu va fi obligatorie. Autoritățile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze. Noi putem să le arătăm toate avantajele vaccinării.

Noi putem să încercăm să îi convingem să se vaccineze, dar, evident, nu putem obliga pe cineva să se vaccineze.

Sigur că vaccinarea e cea mai bună soluție pentru ca cineva să nu contracteze această boală.

O campanie reușită de vaccinare este cea care poate să ne conducă la revenirea la normalitate într-un orizont de timp rezonabil.”

Orban este optimist în privința ieșirii României din această criză medicală. El spune că ”suntem aproape” și că se vede ”luminița de la căpătul tunelului”.

Premierul a desemnat deja conducerea Comitetului Național de Conducere a Campaniei de Vaccinare, un organism care va fi condus de colonelul Valentin Gheorghiță, medic militar.

”Eu zic că suntem aproape. Se vede deja, știți vorba aia, luminița de la capătul tunelului. Am desemnat memorandumul guvernamental, decizie de prim-ministru, am desemnat Comitetul Național de Conducere a Campaniei de Vaccinare.

Președinte este medicul militar, domnul colonel Valentin Gheorghiță, vicepreședinte este secretarul de stat Andrei Baciu.

Toate instituțiile care trebuie să își desemneze reprezentanții își vor desemna reprezentanți.” – a declarat Ludovic Orban.

Referitor la modul în care vor fi distribuite primele doze de vaccin, premierul a subliniat faptul că totul depinde de Comisia Europeană.

Orban a spus că nu poate să ofere informații, în prezent, referitoare la numărul de doze, însă a repetat, încă o dată, că ”avem vești bune”.

”Noi suntem într-un context european. Știți foarte bine că a fost o decizie a statelor pe care am salutat-o la momentul respectiv, ca să se implice Comisia Europeană în asigurarea, practic, a vaccinului, în achiziționarea vaccinului.

Distribuția cantităților de vaccin contractate de Comisia Europeană se face către țări proporțional cu populația.

În funcție de cantități și de ritmul în care aceste cantități contractate sunt produse și practic distribuite în Europa, noi vom avea anumite cantități și în funcție de aceste cantități pe care le vom avea, vom asigura în baza strategiei de vaccinare vaccinarea persoanelor în baza priorităților care sunt stabilite.

Nu pot să vă dau cifre în momentul de față. Sigur, avem vești bune. E clar că avem vești bune. Practic, suntem aproape siguri că există vaccin, vaccin cu eficiență mare.

Ce e important pentru noi este să ne pregătim să derulăm la nivel național campania în cele mai bune condiții.”

SourceProTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Iosif Ciunterei: ”Pentru mine țăranul este o ICOANĂ”

Iosif Ciunterei sau ”Iosif pe coclauri”, așa cum îl știu cunoscuții, tânărul care umblă prin satele României vorbind cu bătrânii pe care lumea i-a...

EDUARD CLAUDIU MOISĂ – de la MILIONAR la MISIONAR

Eduard Claudiu Moisă lucrează împreună cu familia pentru sufletele rătăcite în animismul cambodgian. Claudiu este un prieten al televiziunii A7TV, el fiind invitatul Narcisei...

26 IANUARIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, pe 26 ianuarie este sărbătorită Ziua Internațională a Soțului. Așadar un bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață.   Sărbătoarea este...

Olanda: Noi proteste anti-restricții!

Olanda, scena unor violențe ieșite din comun după ce zeci de oameni, revoltați de măsurile menite să limiteze răspândirea Covid-19, au incendiat un centru...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?