8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Premierul Ciucă a discutat cu Ursula von der Leyen despre Ucraina

Premierul Ciucă a discutat cu Ursula von der Leyen despre Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, miercuri seara, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre situaţia de securitate în Ucraina şi gestionarea fluxului de refugiaţi din această ţară, anunță reprezentanții Guvernului României, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, vizita la Bucureşti a preşedintele Comisiei Europene confirmă solidaritatea şi dorinţa CE de a susţine eforturile Romaniei.

“Premierul a prezentat perspectiva asupra situaţiei din Ucraina şi impactul umanitar al acesteia, condamnând agresiunea militară neprovocată, nejustificata şi ilegală a Rusiei asupra statului suveran vecin.

Prim-ministrul a evidenţiat acţiunea Guvernului României alături de partenerii instituţionali şi non-guvernamentali în gestionarea refugiaţilor din Ucraina. Cu acest prilej, Nicolae Ciucă a marcat interesul pentru accesul la instrumentele europene destinate refugiaţilor”, se arată în comunicat.

Totodată, şeful Guvernului a amintit şi necesitatea continuării sprijinului Comisiei Europene şi a partenerilor europeni pentru Republica Moldova.

„Mă bucur să-l văd pe Nicolae Ciucă în România pentru discuții despre situația din Ucraina. Românii îi întâmpină cu brațele deschise pe cei care fug din calea războiului. Sunt aici să le mulțumesc și să discut despre cum îi putem sprijini cel mai bine”, a declarat, miercuri seară, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va fi primită, joi, la Palatul Cotroceni, de şeful statului Klaus Iohannis.

Cei doi oficiali au programate, începând cu ora 10, convorbiri tete-a-tete și convorbiri oficiale, urmate de declaraţii comune de presă.

Şefa Comisiei Europene se află în România de miercuri seara.

“Preşedintele CE va vizita România şi Slovacia pentru a discuta cu liderii acestor ţări despre situaţia din Ucraina şi despre sprijinul Europei pentru refugiaţii din Ucraina”, a scris miercuri, pe Twitter, Dana Spinanţ, purtătorul de cuvânt adjunct al Comisiei Europene.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...