8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că “parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite va continua să aducă o contribuţie pozitivă semnificativă la nivel bilateral, regional şi nivel transatlantic”.

 

“Happy 4th of July! Happy Independence Day!”, a transmis premierul.

 

“Sărbătorim, astăzi, 246 de ani de la naşterea unei naţiuni care în timp i-a inspirat pe mulţi alţii să-şi urmeze calea spre autodeterminare, promovarea şi protecţia democraţiei şi a drepturilor omului.

Asistăm, astăzi, nu departe de graniţele noastre, la lupta poporului ucrainean pentru propria libertate şi pentru alegerile sale de politică externă şi de securitate.

Cu toţii speram că războaiele în Europa sunt de domeniul trecutului, că am ajuns într-o etapă în care am devenit capabili să ne rezolvăm neînţelegerile pe cale exclusiv paşnică, în cadrul forumurilor multinaţionale şi globale create în acest scop.

Dar agresiunea neprovocată, ilegală şi nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei încearcă din nou să înlocuiască forţa legii cu legea forţei.

Cel mai bun mod de a răspunde unei asemenea provocări este acţionând împreună, uniţi, ca o singură comunitate euro-atlantică de valori şi idealuri. România este şi va rămâne un susţinător ferm al unităţii transatlantice”, a afirmat Ciucă la recepţia de Ziua Independenţei organizată de Ambasada SUA.

“Acest Parteneriat a jucat un rol important pentru aderarea României la NATO în anul 2004. Statele Unite ale Americii rămân cel mai apropiat aliat militar al nostru, la fel cum NATO rămâne principalul garant al păcii şi securităţii pentru toţi membrii săi.

Salut cu această ocazie specială decizia SUA de a suplimenta prezenţa trupelor americane în România cu încă 5.000 de militari, dovadă concretă oferită la momentul potrivit privind soliditatea garanţiilor de care România beneficiază în cadrul Parteneriatului nostru strategic”, a spus Nicolae Ciucă.

“Anul trecut, comerţul bilateral a atins un nou maxim istoric.

Companii precum Bitdefender şi UiPath, ambele fondate în România, şi-au pus deja amprenta în SUA şi sunt exemple ale potenţialului şi know-how-lui din România.

Sperăm ca şi alte companii româneşti să le urmeze în curând exemplul”, a mai spus Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...