8.5 C
București
joi, 11 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Premierul Canadei: „Occidentul să facă front comun împotriva Chinei”

Premierul Canadei: „Occidentul să facă front comun împotriva Chinei”

Țările occidentale ar trebui să facă front comun împotriva Chinei în dispute comerciale, este de părere prim-ministrul Canadei Justin Trudeau, relatează Reuters.

Șeful guvernului canadian susține, într-un interviu difuzat sâmbătă, că China se folosește de interesele comerciale, uneori divergente, ale țărilor occidentale pentru a crea tensiuni între acestea.

„Noi suntem în competiție unii cu ceilalți, iar China, din când în când, se folosește de asta pentru a crea tensiuni și dispute între noi. Trebuie să facem o treabă mai bună, să lucrăm împreună și să fim puternici în fața Chinei”, a spus premierul canadian.

Relațiile dintre Canada și China s-au răcit încă din 2018, de când autoritățile canadiene l-au reținut pe directorul unei importante companii chineze cu un mandat de extrădare. Atunci, China a reținut și ea doi cetățeni canadieni, ca represalii.

La începutul acestei luni, Canada a anunțat că se va alătura boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022, anunțat de SUA, menținând relațiile reci cu China.

SourceReuters

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Premierul României: ”Avem posibilitatea să ajungem la un buget de 7,4 miliarde de lei, aşa cum ne-am propus prin programul Sprijin pentru România”

„O să continuăm să discutăm pe marginea rectificării bugetare. Sunt în continuare în derulare analizele la nivelul fiecărui minister, la Ministerul Finanţelor s-a realizat...

Primarul Capitalei: ”Avarii au fost și vor mai fi. Dar iarna asta o să fie mai bine decât iarna trecută”

"Problema apei calde este una dintre cele mai grave probleme structurale ale Capitalei. Problema este compusă din două – una de transport și distribuție...

Ministrul Agriculturii: „România va avea şi ulei”

Întrebat dacă este mai importantă liniştea pe care a transmis-o în legatură cu faptul că România va avea suficientă producţie agricolă în acest an,...

Oficial din Ucraina: ”În cazul unui incident nuclear, va fi afectat nu doar sudul Ucrainei”

La centrala atomo-electrică din Zaporojie, cea mai mare din Europa și pe care invadatorii ruşi ameninţă acum să o arunce în aer, sunt stocate...