sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Emisiuni De vorbă cu doctorul Premieră Medicală în România: Redefinirea tratamentului durerii de coloană

Premieră Medicală în România: Redefinirea tratamentului durerii de coloană

Neurochirurgii Dorin Bică și Ionuț Gobej, împreună cu fizioterapeutul Alexandru Ilie, anunță o colaborare inedită. Vor genera primul ecosistem medical din România care integrează managementul durerii online, terapia durerii și neurochirurgia. Această abordare unică permite pacienților cu dureri de coloană să urmeze un traseu terapeutic clar și eficient. Beneficiind de cele mai bune soluții, câștigând timp terapeutic important.

Acest ecosistem medical inovator, denumit Complete Spine Therapy, își propune să transforme modul în care pacienții din România abordează durerea de coloană.

Pacienții cu afecțiuni ale coloanei vertebrale pot beneficia de un traseu clar. Traseu prin care să poată găsi cel mai rapid drum către reducerea durerilor. Indiferent din ce colț al lumii ar fi.

Traseul pacientului în ecosistemul Complete Spine Therapy este următorul:

  1. Consult prin Telemedicină: Un consult medical inițial, realizat de medicul de recuperare RestartiX în sistem online, rapid și eficient. Acesta determină dacă pacientul necesită tratament conservator. Ori dacă prezintă o urgență și necesită programare prioritară la neurochirurgie.
  2. Managementul Durerii Online: Serviciu unic în România, accesibil din confortul propriei case prin intermediul platformei de servicii medicale RestartiX. Pacientul beneficiază de planuri de kinetoterapie personalizată. De consiliere psihologică specifică în managementul durerii. De grupuri de suport în terapia durerii. Dar și de consiliere nutrițională antiinflamatoare. Toate aceste servicii medicale se aplică simultan pentru minim 6 săptămâni.
  3. Intervenții Neurochirurgicale Ultraminim Invazive: Pentru cazurile mai complexe, care nu răspund pozitiv la tratamentul non-chirurgical integrativ oferit online, ecosistemul va oferi prioritate pacienților pentru a beneficia rapid de intervenții neurochirurgicale ultraminim invazive. Aceste intervenții sunt echivalente cu cele din SUA. Pacientul poate beneficia de internare, intervenție și externare în 1 maxim 2 zile. În plus, pacienții pot beneficia de specialiști în terapia durerii. Este o specialitate încă la început în România, dedicată pacienților cu dureri cronice care nu au găsit încă soluție la durerea lor, dar nu prezintă motive de intervenții neurochirurgicale.

„Colaborarea aceasta marchează un pas uriaș în evoluția tratamentului durerii în România. Pacienții români beneficiază acum de un traseu terapeutic bine definit, eficient, economic și rapid, având acces imediat, indiferent de orașul unde locuiesc, la soluții complexe din confortul locuințelor lor,” declară Alexandru Ilie, cofondator Restartix.

„Suntem mândri să oferim un spectru complet de servicii într-un singur ecosistem, de la managementul durerii online, un proces unic în România, până la proceduri neurochirurgicale de ultimă generație realizate la cele mai înalte standarde. Este o etapă inovatoare în medicina românească și sunt încântat să fac parte din această evoluție,” afirmă Dr. Dorin Bică, medic primar neurochirurg și cofondator NeuroHope.

Lansarea oficială a ecosistemului Complete Spine Therapy va avea loc pe 8 noiembrie 2023 ora 19:00 , în cadrul unui eveniment online. Participarea este gratuită pentru toți cei interesați.

”Oferim pacienților români, dar nu numai, indiferent de locația lor, acces în maxim 48 de ore la cel mai complex proces terapeutic pentru ameliorarea durerilor de coloană. Direct din confortul locuințelor lor. Este un avantaj pe care îl considerăm extraordinar. Peste 95% dintre cazurile de hernie de disc nu necesită intervenție chirurgicală. Acești pacienți pot duce o viață de calitate având alături o echipă de specialiști în kinetoterapie, nutriție și psihologie. Pentru cazurile care necesită intervenție chirurgicală, eu sau Dr. Bică intervenim în regim de urgență, oferind soluții chirurgicale de top în cel mai scurt timp posibil,” spune Ionuț Gobej, medic primar neurochirurgie, cofondator NeuroHope.

Acest ecosistem va oferi posibilitatea pacienților din orice colț al lumii să-și gestioneze durerea de acasă. Dacă este necesar totuși, să vină pentru cateva zile în București pentru a beneficia de intervenția chirurgicală de care au nevoie. Iar apoi recuperarea postoperatorie de acasă.

Lansarea acestui ecosistem va fi realizată printr-un eveniment online – mai multe detalii puteți găsi aici.

https://tinyurl.com/completespinetherapy-lansare

Alexandru Ilie, fizioterapeut și cofondator al Restartix, a fost prezent în emisiunea ”De vorbă cu doctorul” alături de realizatoarea Consuela Bălașa:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...