8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Familie Premieră în România: Primul Masterclass de Chirurgie Toracică Robotică Uniportală

Premieră în România: Primul Masterclass de Chirurgie Toracică Robotică Uniportală

Spitalul de Oncologie Monza este un spital privat din România, parte a grupului internațional “Policlinico di Monza” și este specializat în servicii medicale integrate pentru un tratament oncologic complet, de la diagnosticul primar și decizia terapeutică, până la tratamentul oncologic pre-operator, chirurgical complex și adjuvant.

 

Acesta a organizat în perioada 22-24 mai, primul Masterclass de Chirurgie Toracică Robotică Uniportală din România, susținut de către Dr. Diego González Rivas, alături de Dr. Mugurel Bosînceanu și Dr. Veronica Manolache, aceștia din urmă fiind membri permanenți ai echipei de chirurgie toracică din Spitalul de Oncologie Monza.

Foarte mulți medici din România și din străinătate au fost prezenți la eveniment pentru a asista live la cele patru intervenții chirurgicale robotice uniportale.

Primul Masterclass de Chirurgie Toracică Robotică Uniportală din România reprezintă debutul unui program intens de cursuri de chirurgie robotică uniportală în Spitalul de Oncologie Monza, la care vor participa medici chirurgi din toată lumea.

 

Dr. Diego González Rivas este pionierul tehnicii robotice uniportale.

 

Robotul da Vinci Xi reprezintă standardul în chirurgia toracică a prezentului Sistemul chirurgical da Vinci Xi este un sistem chirurgical robotic realizat pentru a facilita intervențiile chirurgicale complexe, folosind o abordare minim invazivă.

Tehnica robotică uniportală în chirurgia toracică presupune o singură incizie intracostală de 4-5 cm, prin care se introduc toate cele 3 brațe ale robotului chirurgical da Vinci Xi.

Chirurgul controlează sistemul robotic da Vinci Xi de la o consolă aflată în sala de operație.

Chirurgia toracică robotică uniportală are multiple beneficii pentru pacient, precum:

  • dureri minime, reintegrare socio-profesională rapidă, externarea la domiciliu a două zi după operaţie, cu pierderi sangvine minime (o cantitate de sânge egală cu cea recoltată pentru analizele medicale uzuale).

Principala afecțiune tratată cu ajutorul acestei tehnici chirurgicale de ultimă generație este cancerul bronho-pulmonar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...