8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Prefectul Capitalei recunoaște: Au fost greșeli de raportare!

Prefectul Capitalei recunoaște: Au fost greșeli de raportare!

Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a vorbit, în exclusivitate la A7TV, despre statisticile privind numărul de infectări și decese COVID-19, despre care s-a tot vehiculat, în spațiul public, că nu ar fi fost reale.

 

”Nu au fost măsluite, dar au fost greșeli. Greșeli de raportare între diversele sisteme de raportare, cel puțin știm acum că pe raportarea deceselor existau diferențe mari între cele două sisteme.

Datele, în ansamblu, nu au fost măsluite de nimeni și nu au fost ascunse, dacă au existat aceste erori, ele până la urmă au fost descoperite și acum ar trebui să știm exact care sunt datele corecte.”

Dialogul a continuat, pe acest subiect, cu prezentatoarea emisiunii, Flori Stoian, iar Prefectul a recunoscut că au existat probleme de calcul încă din vremea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Cât despre starea actuală a cifrelor, afirmația lui Alin Stoica este surpinzătoare:

”Cifrele măsluite erau de pe vremea ministrului Vlad Voiculescu. Și el a văzut lucrul ăsta, a fost acea discuție în spațiul public și acum se confirmă faptul că datele respectiv erau eronate”

Întrebat dacă schimbarea lui Vlad Voiculescu a fost una pozitivă, Alin Stoica a declarat:

”N-aș spune asta pentru că nu s-au schimbat datele. Datele sunt aceleași. Și el (Vlad Voiculescu) a fost cel care a descoperit lucrul acesta. Ministrul Mihăilă va continua ceea ce Vlad a început. Nu știu dacă era neapărat nevoie ca să fie schimbat ministrul pentru asta”

Pentru a urmări tot dialogul, accesează clipul de mai jos:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...