joi, februarie 29, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Prefectul Capitalei recunoaște: Au fost greșeli de raportare!

Prefectul Capitalei recunoaște: Au fost greșeli de raportare!

Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a vorbit, în exclusivitate la A7TV, despre statisticile privind numărul de infectări și decese COVID-19, despre care s-a tot vehiculat, în spațiul public, că nu ar fi fost reale.

 

”Nu au fost măsluite, dar au fost greșeli. Greșeli de raportare între diversele sisteme de raportare, cel puțin știm acum că pe raportarea deceselor existau diferențe mari între cele două sisteme.

Datele, în ansamblu, nu au fost măsluite de nimeni și nu au fost ascunse, dacă au existat aceste erori, ele până la urmă au fost descoperite și acum ar trebui să știm exact care sunt datele corecte.”

Dialogul a continuat, pe acest subiect, cu prezentatoarea emisiunii, Flori Stoian, iar Prefectul a recunoscut că au existat probleme de calcul încă din vremea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Cât despre starea actuală a cifrelor, afirmația lui Alin Stoica este surpinzătoare:

”Cifrele măsluite erau de pe vremea ministrului Vlad Voiculescu. Și el a văzut lucrul ăsta, a fost acea discuție în spațiul public și acum se confirmă faptul că datele respectiv erau eronate”

Întrebat dacă schimbarea lui Vlad Voiculescu a fost una pozitivă, Alin Stoica a declarat:

”N-aș spune asta pentru că nu s-au schimbat datele. Datele sunt aceleași. Și el (Vlad Voiculescu) a fost cel care a descoperit lucrul acesta. Ministrul Mihăilă va continua ceea ce Vlad a început. Nu știu dacă era neapărat nevoie ca să fie schimbat ministrul pentru asta”

Pentru a urmări tot dialogul, accesează clipul de mai jos:

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...