8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Prefectul Capitalei recunoaște: Au fost greșeli de raportare!

Prefectul Capitalei recunoaște: Au fost greșeli de raportare!

Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a vorbit, în exclusivitate la A7TV, despre statisticile privind numărul de infectări și decese COVID-19, despre care s-a tot vehiculat, în spațiul public, că nu ar fi fost reale.

 

”Nu au fost măsluite, dar au fost greșeli. Greșeli de raportare între diversele sisteme de raportare, cel puțin știm acum că pe raportarea deceselor existau diferențe mari între cele două sisteme.

Datele, în ansamblu, nu au fost măsluite de nimeni și nu au fost ascunse, dacă au existat aceste erori, ele până la urmă au fost descoperite și acum ar trebui să știm exact care sunt datele corecte.”

Dialogul a continuat, pe acest subiect, cu prezentatoarea emisiunii, Flori Stoian, iar Prefectul a recunoscut că au existat probleme de calcul încă din vremea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Cât despre starea actuală a cifrelor, afirmația lui Alin Stoica este surpinzătoare:

”Cifrele măsluite erau de pe vremea ministrului Vlad Voiculescu. Și el a văzut lucrul ăsta, a fost acea discuție în spațiul public și acum se confirmă faptul că datele respectiv erau eronate”

Întrebat dacă schimbarea lui Vlad Voiculescu a fost una pozitivă, Alin Stoica a declarat:

”N-aș spune asta pentru că nu s-au schimbat datele. Datele sunt aceleași. Și el (Vlad Voiculescu) a fost cel care a descoperit lucrul acesta. Ministrul Mihăilă va continua ceea ce Vlad a început. Nu știu dacă era neapărat nevoie ca să fie schimbat ministrul pentru asta”

Pentru a urmări tot dialogul, accesează clipul de mai jos:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...