sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Emisiuni Spune-mi CUM! Povestea unei fete care a învățat iertarea

Povestea unei fete care a învățat iertarea

Povestea unei fete care a învățat iertarea. Renate are 25 de ani și nu știe ce înseamnă mersul pe picioare. Când s-a născut, medicul era beat și i-a rupt coloana. A doua zi au decis să o opereze fără știrea mamei. Eșec total. Mama nu își mai găsea copilul în spital, fetița fiind dusă pe secția unde se aflau copii abandonați.

De-a lungul anilor a fost marginalizată și chiar umilită dar se declară cea mai împlinită persoană din univers. Au fost și momente grele, deznădejde, nu mai voia să lupte. De când l-a cunoscut pe Isus reușește să depășească mult mai ușor situațiile dificile.
Nu este supărată pe medici, a învățat iertarea.

Ce este iertarea?

Iertarea este actul prin care trecem cu vederea greșeala cuiva. În Biblie, cuvântul grecesc tradus prin „iertare” înseamnă literalmente „a renunța”, ca atunci când o persoană nu mai cere restituirea unei datorii. Isus s-a folosit de această comparație când i-a învățat pe discipoli să se roage: „Iartă-ne păcatele, fiindcă și noi iertăm oricui ne este dator” (Luca 11:4, nota de subsol). De asemenea, în parabola despre sclavul neîndurător, Isus a echivalat iertarea cu anularea unei datorii (Matei 18:23-35).

Îi iertăm pe alții când nu mai avem resentimente și renunțăm la orice pretenție de a primi o compensație pentru durerea pricinuită sau pierderea suferită. Biblia ne învață că iubirea altruistă constituie baza pentru adevărata iertare, întrucât iubirea „nu ține cont de răul suferit” (1 Corinteni 13:4, 5).

Puterea iertării în inima lui Renate Schimdt

În emisiunea ”Spune-mi CUM” cu Antonia Fudulu, Renate declară că în ciuda prin ceea ce trece în fiecare zi, ea se simte împlinită:

”Contează foarte mult relație pe care o am cu Dumnezeu. Din experiența mea personală pot spune că în timp ce relația cu Dumnezeu devine mai adâncă, cu atât îmi este mai ușor. Pot experimenta Biblia. Noi nu ne uităm la ceea ce se vede, ci la ceea ce nu se vede. Ceea ce se vede este trecător. Însă ceea ce nu se vede este veșnic. Eu mă uit la Dumnezeu. De aceea îmi este ușor.”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...