8.5 C
București
marți, 29 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni Fresh Acces Povestea luptătoarei licențiate în teologie

Povestea luptătoarei licențiate în teologie

Povestea luptătoarei licențiate în teologie care a inspirat mulți oameni a demonstrat imposibilul prin a îmbinarea a două lucruri care la prima vedere par a fi ca apa și uleiul. Până la urmă, cine s-ar fi așteptat ca o campioană de MMA să pună credința pe primul loc înainte de orice?

Ce reprezintă MMA?

Termenul de MMA provine din prescurtarea expresiei Mixed Martial Arts, care înseamnă Arte Marțiale Mixte. Acest sport este în aparență unul recent, dar își are rădăcinile în vechi forme de luptă, apărute încă din antichitate.

MMA este cel mai popular sport de contact, pentru că înglobează diverse stiluri și tehnici din mai multe discipline sportive. Își are originea în China, unde era practicat sub denumirea de “Leitai”, iar apoi a fost localizat în Grecia antică, sub numele mai larg de “pankration”.

MMA-ul în variantă modernă a apărut la începutul secolului XX în Brazilia, ca formă creativă de jiu-jitsu brazilian.

Denumirea actuală îi aparține lui Howard Anthony Rosenberg, vedetă a televiziunii americane.

Ce reprezintă credința?

Politicianul canadian Gordon Atkinson a definit credința în următoarele cuvinte:

”Ne închipuim că a avea credință înseamnă automat a fi convinși că Dumnezeu există. Oamenii care nu cred sau nu sunt convinși că Dumnezeu există, își închipuie credinta ca fiind un lucru imposibil pentru ei. Nu e așa. Oamenii care se îndoiesc pot avea o credință mare. Credința ține de ceea ce faci nu de ceea ce gândești.”

Cum se poate combina lupta fizică cu credința?

În emisiunea Fresh Acces, invitata Christiana Budică povestește cum poate să fie luptătoare MMA, dar în același timp și un copil al lui Dumnezeu:

În ce fel se îmbină credința cu lupta fizică ca sport?

”În dârzenia de care trebuie să dai dovadă atunci când vrei să te depășești și să îți înfrângi limitele. În același timp să inspiri și alți oameni să facă asta.”

A fi credincios este o luptă?

”Da. Este o luptă a simțurilor, credințelor, matricelor în care suntem educați și crescuți.”

Cum de te-ai decis să studiezi teologia?

”La 18 ani am avut niște căutări mai profunde. în aceste căutări cumva pictura iconografică m-a găsit și de acolo am vrut să aprofundez această taină.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]