joi, septembrie 21, 2023
Acasă Emisiuni Fresh Acces Povestea luptătoarei licențiate în teologie

Povestea luptătoarei licențiate în teologie

Povestea luptătoarei licențiate în teologie care a inspirat mulți oameni a demonstrat imposibilul prin a îmbinarea a două lucruri care la prima vedere par a fi ca apa și uleiul. Până la urmă, cine s-ar fi așteptat ca o campioană de MMA să pună credința pe primul loc înainte de orice?

Ce reprezintă MMA?

Termenul de MMA provine din prescurtarea expresiei Mixed Martial Arts, care înseamnă Arte Marțiale Mixte. Acest sport este în aparență unul recent, dar își are rădăcinile în vechi forme de luptă, apărute încă din antichitate.

MMA este cel mai popular sport de contact, pentru că înglobează diverse stiluri și tehnici din mai multe discipline sportive. Își are originea în China, unde era practicat sub denumirea de “Leitai”, iar apoi a fost localizat în Grecia antică, sub numele mai larg de “pankration”.

MMA-ul în variantă modernă a apărut la începutul secolului XX în Brazilia, ca formă creativă de jiu-jitsu brazilian.

Denumirea actuală îi aparține lui Howard Anthony Rosenberg, vedetă a televiziunii americane.

Ce reprezintă credința?

Politicianul canadian Gordon Atkinson a definit credința în următoarele cuvinte:

”Ne închipuim că a avea credință înseamnă automat a fi convinși că Dumnezeu există. Oamenii care nu cred sau nu sunt convinși că Dumnezeu există, își închipuie credinta ca fiind un lucru imposibil pentru ei. Nu e așa. Oamenii care se îndoiesc pot avea o credință mare. Credința ține de ceea ce faci nu de ceea ce gândești.”

Cum se poate combina lupta fizică cu credința?

În emisiunea Fresh Acces, invitata Christiana Budică povestește cum poate să fie luptătoare MMA, dar în același timp și un copil al lui Dumnezeu:

În ce fel se îmbină credința cu lupta fizică ca sport?

”În dârzenia de care trebuie să dai dovadă atunci când vrei să te depășești și să îți înfrângi limitele. În același timp să inspiri și alți oameni să facă asta.”

A fi credincios este o luptă?

”Da. Este o luptă a simțurilor, credințelor, matricelor în care suntem educați și crescuți.”

Cum de te-ai decis să studiezi teologia?

”La 18 ani am avut niște căutări mai profunde. în aceste căutări cumva pictura iconografică m-a găsit și de acolo am vrut să aprofundez această taină.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...