duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Emisiuni Povestea de dragoste – începutul sau fundația relației?

Povestea de dragoste – începutul sau fundația relației?

Povestea de dragoste este o istorie. O istorie a unui cuplu care face pe cât posibil ca aceasta să fie plină de amintiri, adrenalină, iubire și mai ales emoție. Aceste amintiri rămân trecute în calendarul fizic și mental ca niște poze care deseori apar în conversațiile celor doi.

Cum poate însă ca această poveste să rămână o funie de legătură între cei doi? Să rămână fundația relației? Să păstreze iubirea vie?

Ce este dragostea?

Charles Dickens, în cartea sa ”Marile Speranțe”, spune despre dragoste următoarele cuvinte:

”Să-ți spun ce este dragostea adevarată. E credința oarbă, umilința fără preget, supunere desăvârșită, încredere și dăruire împotriva ta însuți, împotriva lumii întregi. Dragostea înseamnă să îți dai inima și sufletul întreg celui care ți le va zdrobi.”

Întrebări incomode

Emisiunea “Întrebări Incomode” prezentată de Daniel Duțăa are rolul de a complementariza partenerii în viața de familie, oferind soluții relațiilor toxice si a celor care sunt în derapaje. În cadrul acestei emisiuni s-a derulat serialul “Stop divorțul” în 17 episoade și continuăm timp de cel puțin un an de zile cu serialul ”Familia pe sens unic”. Scopul emisiunii în serial este de a întări relația dintre soț și soție, de a aduce plusul bucuriei în această relație și în aceeași măsură, spiritualizarea relației prin apropiere de Dumnezeu.

Povestea de dragoste este o repetiție a iubirii

Gazda emisiunii subliniază importanța poveștii de dragoste ca pe o poveste, o repetiție a iubirii:

”Nu uitați să vă repetați povestea voastră de dragoste. Este foarte important. Nu este nicio greșeală să ne ducem povestea mai departe. S-o spunem și la copiii noștri.

Atunci când încep o consiliere premaritală, prima ședință asta este: Spuneți-mi povestea de dragoste.

Știți ce urmăresc acolo? Relația celor doi, cu părinții lor, cu Dumnezeu. În spatele a ceea ce suntem noi există povești.”

Pentru a urmări întreaga emisiune, da-ți click aici:

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...