Poți mânca înghețată dacă ești vegan, dacă ai intoleranță la lactoză, dacă vrei să consumi produse ”de post” sau dacă esti raw-vegan? DA! În urmă cu câțiva ani acest lucru părea imposibil și toți cei care aveau de evitat laptele, își luau adio de la înghețată.
Cum te poți bucura totuși de înghețată?
Acum, însă, acest lucru este posibil cu o rețetă delicioasă, ușor de făcut în casă și adorată atât de cei mici cât și de cei mari. Rețeta poate fi realizată în doar câteva minute și este potrivită ca un snack delicios pentru orice timp de moment.
Maria Mihailă, nutriționist fizioterapeut a exemplificat în emisiunea lui Cornel Dărvășan, ”Știrea cea bună”, cât este de ușor și rapit să îți satisfaci pofta de dulce în mod sănătos.
”Din când în când, dacă avem poftă de ceva dulce, pentru că această înghețată este doar din fructe, o putem consuma fără să avem remușcări că am mâncat ceva dulce la o oră târzie. Secretul constă în combinația fructelor, iar ingredientul principal este banana. Este o înghețată delicioasă pe care o adoră copilașii pentru că este un dulce sănătos. ”
Iată rețeta:
– Banana congelată
– Căpșuni organice congelate
– Mango congelat
– Afine de pădure congelate
– Lapte de cocos (opțional) pentru a crește cremozitatea înghețatei
– Miere (după gust)
– Mentă pentru decor
Cășunile, banana, mango, afinele congelate, în cantități egale, se pun într-un blender, care este de preferat să aibă o putere cât mai mare a motorului. Se mixează până se obține o pastă omogenă. Se pot adăuga, opțional și laptele de cocos și mierea. Se servește imediat cu o frunzuliță de mentă deasupra pentru un decor irezistibil, delicios și parfumat!
[…] Cu ce poți înlocui dulcele nociv? […]