miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Posibile noi restricții de viteză în municipiul Iași

Posibile noi restricții de viteză în municipiul Iași

Subiectul accidentelor rutiere din România și faptul că țara noastră se află pe primul loc în Europa la numărul lor este unul controversat în ceea ce privește motivul pentru care acestea au loc. Opinia generală, însă, spune că principalul factor îl reprezintă circulația autovehiculelor cu viteză și neatenția la volan.

 

În acest sens, ”Primăria Iași a lansat în dezbatere publică un proiect care ar putea obliga șoferii să meargă cu cel mult 30 de km/h, pe prima banda, pe bulevardele mari, după modelul Parisului. Asta înseamnă aproape o treime din străzile orașului. Principalul scop este încurajarea oamenilor să folosească altă mijloace de transport, cum ar fi bicicletele sau trotinetele”, informează Digi24.

Motivul pentru o astfel de inițiativă este motivarea cetățenilor de a circula, cât mai des posibil, folosind alte mijloace de transport, conform declarației primarului Mihai Chirica:

”Aproximativ 30% din arterele stradale din municipiul Iași sunt vizate cu asemenea restricții pe banda întâi, cea de lângă bordură. E legat de încercarea de a aduce cât mai multe biciclete și alte mijloace de locomoție neconvenționale în spațiul public, pe stradă acolo unde le este locul.”

Bineînțeles, este evidentă și punerea sub semnul întrebării al unei astfel de decizii, cel mai mare opozant al acesteia fiind pilotul de raliu, Alin Butnariu:

”Dacă am avea o infrastructură cu mai multe scutere, mai multe microcaruri care, da, circulă cu o viteză, e, atunci, da, ar fi în beneficiul lor să avem o astfel de bandă. Să mai băgăm încă o restricție care să determine traficul să meargă și mai încet, duce la ambuteiaje foarte mari care provoacă o poluare mai mare.”

Proiectul rămâne în dezbatere și va fi introdus pe ordinea de zi al Consiliului local, iar dacă acesta va fi aprobat, urmează a fi adoptat până la sfârșitul anului 2021.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...