8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Pompierii români au ajuns în Grecia

Pompierii români au ajuns în Grecia

Grecia a fost pe lista preferatelor pentru turismul de refacere, după perioada de restricții impuse de COVID-19, dar incendiile par să îngenuncheze orice încercare de revenire a acestei țări. Mii de oameni au fost evacuați din cauza flăcărilor care mistuie totul în calea lor. Oficialii români, însă, nu au stat cu mâinile în sân, ci au trimis peste 100 de pompieri care să ajute la stingerea incendiilor.

Aproape 40% dintre românii care şi-au făcut singuri rezervări în Grecia pentru lunile august şi septembrie, au renunţat la aceste destinaţii din cauza incendiilor, susţin reprezentanţii industriei de turism.

Premierul Florin Cîţu anunţa, pe 5 august, că România va acorda acestei ţări ajutor pentru stingerea incendiilor și iată că autospeciale au ajuns deja în Atena.

https://www.a7tv.ro/ajutor-pentru-grecia-romania-trimite-100-de-pompieri-pentru-a-participa-la-stingerea-incendiilor/

”Ofițerii responsabili români au luat legătura cu omologii eleni pentru a stabili locul şi modul de organizare a pompierilor din România care, alături de celelalte module internaţionale sosite în ajutor, vor interveni să limiteze răspândirii incendiilor din Grecia.

Modulul terestru de asistenţă pentru stingerea incendiilor de pădure a plecat, vineri, către Grecia, având în componenţă, printre altele, 112 pompieri, 23 de autospeciale, un centru de comandă şi patru containere multirisc cu echipamente”, a declarat ministrul.

Pompierii au ajuns la finalul săptămânii în Grecia, iar despre prima lor misiune, Departamentul pentru situații de urgență declară:

”Vorbim despre o misiune aparte, extrem de dificilă, care implică riscuri și care este diferită față de alte incendii la care pompierii militari intervin în mod curent.

Dată fiind situația grea cu care se confruntă în această perioadă Grecia, ajutoarele internaționale sosite în sprijin, inclusiv din România, reușesc cu fiecare efort depus în limitarea propagării incendiilor de vegetație să consolideze ceea ce este cel mai important în aceste zile, ideea de fi solidar.

Astăzi a avut loc prima misiune a pompierilor militari români în zona Spathari, insula Evia.

Intervenția a fost dificilă, incendiul având mai multe focare, iar cei 35 de pompieri care au lucrat în două schimburi au depus eforturi considerabile în vederea localizării si lichidării acestora cu șase autospeciale de stingere cu apă și spumă și două cisterne care asigură alimentarea acestora.

Totodată, un real ajutor adus în vederea recunoașterii direcției de propagare a aerului l-a constituit folosirea unei drone.”

Între timp, situația în Grecia nu s-a îmbunătățit. Elenii au fost martori în diminețile de weekend la o ploaie cu cenușă datorită fumului acumulat.

Aerul a devenit aproape irespirabil iar cetățenii sunt mutați în zone de siguranță sau evacuați din calea pericolului.

SourceDigi24

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...