8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Articole Noutăți Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât de multe inițiative verzi și ecologice în rândul lor. Poluarea este un factor uriaș de risc pentru reducerea vieții și a calității ei. Dar nu doar bătrânii sunt afectați de ea.

Ce spune studiul care susține aceste afirmații?

Cercetarea, publicată recent în revista Current Problems in Cardiology de către cercetătorii de la Colegiul King din Londra au examinat opt studii, cuprinzând 15.000 de adolescenți – copii cu vârsta de 12 ani sau mai mult. Cinci dintre aceste studii au fost efectuate în Europa, în timp ce revizuirile anterioare au inclus multe studii efectuate în China. Acolo nivelurile de poluare sunt mai ridicate.

Expunerea la poluare, un pericol

poluare

„Am observat asocieri semnificative la adolescenții în vârstă de 12 ani între tensiunea arterială diastolică. Aceasta fiind partea tensiunii arteriale care crește cel mai repede la copii sau adolescenți și expunerea la poluare, pe termen îndelungat. Reducerea poluării mediului este o prioritate de sănătate publică. Pentru a proteja viitorul copiilor noștri”, a spus autorul principal al studiului, profesorul Seeromanie Harding.

Particulele sunt deseori emise de gazele de eșapament ale mașinilor, de fum sau de arderea în construcții și în industria prelucrătoare. Poluarea este un determinant structural al sănătății. Copiii care locuiesc în zone defavorizate sunt mai expuși la niveluri înalte de poluare, conform specialiștilor.

Studiile asupra copiilor încă nu sunt concludente

„Este esențial să avem studii de înaltă calitate care să includă evaluări în funcție de sex, circumstanțe socio-economice și greutate. Pentru a urmări expunerea copiilor la poluare și a preveni un impact negativ asupra sănătății lor”, a declarat profesorul Seeromanie Harding, de la Colegiul King din Londra.

2 COMENTARII

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]