Acasă Editoriale Actualitate Polonia doreș...

Polonia dorește introducerea pedepsei cu moartea

Polonia dorește introducerea pedepsei cu moartea. Premierul polonez susține acest lucru în urma crimei brutale comise împotriva unui băiat de 8 ani. Cazul a tulburat atât elita politică cât și site-urile de presă și televiziune.

„Ce lume este aceasta în care mergi la închisoare pentru o perioadă mai scurtă dacă torturezi un copil decât pentru fraudă? De aceea, personal sunt în favoarea reintroducerii pedepsei cu moartea pentru cei mai violenţi criminali”, a scris Premierul Poloniei pe contul său de socializare.

„Pedeapsa trebuie să fie dură, descurajatoare şi proporţională cu crima!”, a adăugat acesta.

Evenimentul care a zguduit această țară

Morawiecki s-a referit la o crimă care zguduie în prezent țara. Luni, un băiat de opt ani, Kamil, din oraşul Czestochowa, a murit din cauza unor răni grave la spitalul de copii din Katowice. El a fost internat la începutul lunii aprilie la îndemnul tatălui său biologic. Medicii au descoperit răni grave la cap, pe piept şi pe picioare, precum şi mai multe oase rupte.

Tatăl vitreg al băiatului este principalul suspect. Acesta şi mama băiatului au fost arestaţi. Conform unor relatări ale presei poloneze, atât şcoala, cât şi serviciul de îngrijire a copiilor, care era în contact cu familia, au eşuat în a evalua pericolul în care se afla băiatul.

Poziția UE față de pedeapsa cu moartea

Ca parte a angajamentului său de apărător al drepturilor omului, Uniunea Europeană este cel mai mare donator în lupta împotriva pedepsei cu moartea în lume. Toate țările UE au abolit pedeapsa cu moartea în conformitate cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

UE luptă pentru abolirea pedepsei cu moartea în mai multe moduri.

  • interzice comerțul cu bunuri care pot fi folosite pentru tortură și executare;
  • folosește politica comercială pentru a încuraja respectarea drepturilor omului;
  • sprijină organizațiile societății civile din țările care cresc gradul de conștientizare, monitorizează și documentează situația;
  • în calitate de observator permanent în cadrul ONU, UE este un susținător vocal al tuturor acțiunilor de abolire a pedepsei cu moartea;
  • Parlamentul adoptă rezoluții și găzduiește dezbateri care condamnă acțiunile țărilor care încă aplică pedeapsa capitală. Rezoluția privind pedeapsa cu moartea, care a fost adoptată în 2015, a condamnat folosirea acesteia pentru a suprima opoziția sau din motive de credință religioasă, homosexualitate sau adulter.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Alături de tine – o...

Te-ai simțit vreodată cop...

„Sunt femeie și ast...

Luni, 7 octombrie, în cad...

Rugăciunea care i-a salva...

Dimineața zilei de 9 apri...

Pericolul alegerilor prez...

Pericolul alegerilor prez...