8.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Familie Polidinul va fi repus pe piață, sub formă de ursuleți gelatinoși și...

Polidinul va fi repus pe piață, sub formă de ursuleți gelatinoși și spray nazal.

Reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino anunţă că reluarea producţiei de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepţie românească, a depăşit etapa de laborator.

Scopul este că produsul să ajungă pe piaţa de suplimente alimentare. Ca urmare, Polidinul va fi fabricat şi comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populaţie: ursuleți și spray nazal.

Specialiștii mai anunță că vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.

Toate activitățile se desfășoară în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din institut în cadrul unui proiect al Ministerului Apărării Naționale.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului care era utilizat în perioada interbelică. Este un preparat imunomodulator care a fost inventat la Institutul Cantacuzino în anul 1966 și care a fost produs până în anul 2012.

Preparatul are ca principal scop profilaxia, mai exact utilizarea pentru stimularea rezistenței antiinfecțioase nespecifice.

Este benefic și ca tratament adjuvant în diverse infecții (ale căilor respiratorii, uro-genitale, chiar și gripa) și arsuri.

Se recomanda administrarea preparatului în timpul anotimpurilor reci, când frecvența infecțiilor acute este ridicată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara, la finalul ședinței coaliției, că un milion de facturi emise greșit vor fi recalculate, fără ca românii...

Există siguranță în școlile din România?

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, luni seara, despre gradul de siguranță în școli în acest moment, în contextul pandemiei. Ministrul Educației a explicat că...

BILD: Trenurile siberiene sunt pline de soldați și tancuri ale armatei ruse care se deplasează spre granița cu Ucraina

Armata Rusiei s-a pus în mișcare. În aprilie și, din nou, în octombrie 2021, Kremlinul și-a deplasat mai mult de 100.000 de soldați din...

Cu ce bani vom plăti facturile uriașe?

Ziua culturii, din 2022, a fost sărbătorită în plin scandal social și politic făcând ca declarațiile politicienilor legate de Mihai Eminescu și importanța "Zilei...