8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Familie Polidinul va fi repus pe piață, sub formă de ursuleți gelatinoși și...

Polidinul va fi repus pe piață, sub formă de ursuleți gelatinoși și spray nazal.

Reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino anunţă că reluarea producţiei de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepţie românească, a depăşit etapa de laborator.

Scopul este că produsul să ajungă pe piaţa de suplimente alimentare. Ca urmare, Polidinul va fi fabricat şi comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populaţie: ursuleți și spray nazal.

Specialiștii mai anunță că vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.

Toate activitățile se desfășoară în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din institut în cadrul unui proiect al Ministerului Apărării Naționale.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului care era utilizat în perioada interbelică. Este un preparat imunomodulator care a fost inventat la Institutul Cantacuzino în anul 1966 și care a fost produs până în anul 2012.

Preparatul are ca principal scop profilaxia, mai exact utilizarea pentru stimularea rezistenței antiinfecțioase nespecifice.

Este benefic și ca tratament adjuvant în diverse infecții (ale căilor respiratorii, uro-genitale, chiar și gripa) și arsuri.

Se recomanda administrarea preparatului în timpul anotimpurilor reci, când frecvența infecțiilor acute este ridicată.

 


ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...