Piesa Rodicăi Popescu Bitănescu, inclusă în programul ”Carte. Arte. Teatru” – A7TV – Trăiește viitorul!

Iubita actriță Rodica Popescu Bitănescu a împlinit 55 de ani de vechime în teatru. Pentru zecile de roluri ale sale, este arhicunoscută. Ea este însă și regizoare, și scenaristă, în urmă cu zece ani lansându-și volumul de dramaturgie ”Teatrul”. Una dintre aceste piese, comedia ”Indiscreții de tranziție” a fost inclusă în programul socio-cultural ”Carte. Arte. Teatru”.

Rolul jucat de Rodica Popescu Bitănescu, gazda unei întâlniri între personaje-tipologii ale lumii noastre de tranziție, face el însuși o tranziție între comedie și dramă, amestecându-le și punându-le în lumină într-un fel unic. Celelalte roluri au fost distribuite actorilor Irina Movilă, Iuliana Călinescu, Ștefana Ionescu Darzău, Răzvan Hâncu și Radu Solcanu, comedia fiind pusă în scenă la Teatrul Dramaturgilor Români din Capitală.

      
Programul ”Carte. Arte. Teatru” este finanțat de Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” și se desfășoară în mai multe teatre bucureștene. Programul oferă acces gratuit publicului și este dedicat în special copiilor și vârstnicilor, cu posibilități financiare reduse, dar nu în mod exclusiv acestora. Serile de spectacol sunt însoțite de conferințe interactive cu actorii fiecărei reprezentații, pentru a aduce teatrul cât mai aproape de public, de workshop-uri educative și artistice, axate pe direcționarea publicului tânăr către lectură și cultură, în general. Programul socio-cultural este susținut și de companiile CEZ România.

Următorul spectacol va avea loc la Opera Comică pentru Copii – Sala Mozart, la 15 februarie, ora 12,00 – ”Directorul de Teatru”.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *