marți, septembrie 26, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Picioarele umflate îți strică buna-dispoziție? Pune în practică aceste sfaturi!

Picioarele umflate îți strică buna-dispoziție? Pune în practică aceste sfaturi!

Picioarele umflate îți strică buna-dispoziție? Pune în practică aceste sfaturi! Dacă te confrunți cu oboseală, durere la nivelul picioarelor și observi că acestea sunt umflate la final de zi, nu ești singura persoană cu această problemă! Umflarea picioarelor sau edemul reprezintă o problemă destul de comună în rândul persoanelor care își petrec mult timp pe scaun, au un job ce presupune statul prelungit în picioare, au o dietă bogată în sare sau se confruntă cu efecte secundare ale medicamentelor. 

Indiferent de cauză, umflarea picioarelor este extrem de neplăcută, unde mai pui că ne buna-dispoziție, libertatea de mișcare și calitatea vieții! Dacă te-ai săturat ca zi de zi să ai parte de disconfort și picioarele să pară greoaie pune în practică aceste sfaturi:

Schimbă-ți stilul de viață

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a combate picioarele umflate este schimbarea stilului de viață. Chiar și schimbările mici, cum ar fi ridicarea picioarelor, reducerea consumului de sare și exercițiile fizice, au un impact semnificativ. 

Încearcă să-ți ridici picioarele deasupra pieptului de câteva ori pe zi pentru a-ți îmbunătăți circulația periferică și a reduce edemul. De asemenea, evită cât poți de mult consumul excesiv de sare, care contribuie la retenția de apă și la umflarea picioarelor. Mersul pe jos, înotul și yoga pot contribui la stimularea circulației sangvine și la reducerea edemului de pe picioare.

Masaj și comprese reci

Pe lângă schimbarea stilului de viață mai poți pune în aplicare și câteva tratamente la domiciliu care își dovedesc eficiența. Compresele reci pot fi foarte utile. Aplicaă gheață pe picioare pentru 15-20 de minute de câteva ori pe zi pentru a reduce inflamația.

De cealaltă parte, masajul este o altă metodă eficientă de a ameliora picioarele umflate, prin stimularea circulației sângelui și drenarea fluidelor. Iată câteva tipuri de masaj care pot fi folosite pentru a ajuta la reducerea edemelor:

  • Masajul limfatic manual: este destinat stimulării sistemului limfatic și îmbunătățirii drenajului fluidelor; implică mișcări ritmice care contribuie la dirijarea lichidului limfatic spre ganglioni pentru a fi drenat eficient.
  • Masajul suedez: poate fi eficient în reducerea edemului picioarelor, grație mișcărilor pentru circulația sângelui.
  • Masajul cu pietre calde: terapeutul folosește pietre încălzite pentru relaxarea și destinderea mușchilor, stimulând și circulația sângelui.
  • Reflexoterapia: se concentrează pe aplicarea de presiune în puncte de pe picioare asociate cu diferite funcții ale corpului; această tehnică stimulează circulației sângelui și la reduce umflatura picioarelor.

Comandă acum fotolii cu masaj pentru acasă și bucură-te de o terapie eficientă pentru reducerea edemului de pe picioare ori de câte ori ai nevoie! Totuși, recomandarea noastră este să consulți un specialist. Pentru a te asigura că aceste tehnici sunt potrivite pentru tine. Mai ales dacă suferi de probleme ale inimii sau rinichilor, tromboză venoasă profundă sau infecții ale pielii.

Alte opțiuni de tratament

Dacă umflarea picioarelor persistă, în ciuda eforturilor depuse, este necesar să consulți un medic. În funcție de cauza edemului, medicul poate recomanda diuretice, de mare ajutor în eliminarea excesului de lichid din organism. În egală măsură se poate impune terapie fizică sau purtarea ciorapilor de compresie, care îmbunătățesc circulația sanguină periferică.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...