8.5 C
București
luni, 8 martie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Piața de energie electrică liberalizată complet. Ce înseamnă asta?

Piața de energie electrică liberalizată complet. Ce înseamnă asta?

Începutul anului 2021 a adus schimbări importante pe piața de energie electrică. De la 1 ianuarie 2021, costul electricității este stabilit în mod concurențial, în funcție de cerere și ofertă.

 

Astfel, toate persoanele casnice, indiferent de localitatea din care provin, sunt libere să aleagă ce furnizor de energie electrică doresc și ce ofertă li se potrivește, la un preț competitiv.

Cum verifici dacă ești pe piața liberă sau dacă plătești preț de serviciu universal

Pentru a afla dacă ai contract pe piața concurențială cu furnizorii Enel, trebuie sa verifici dacă în colțul din stânga sus al facturii scrie ”Factură piață concurențială”.

În acest caz înseamnă că liberalizarea pieței energiei nu are impact asupra contractului, însă dacă pe factură scrie ,,Factură piață concurențială”, înseamnă că se aplică oferta serviciului universal.

Până la 30 iunie 2021, în baza reglementărilor actuale, fiecare consumator va beneficia de un discount.

Așadar, prețul pentru serviciul universal va fi redus până la cel mai mic preț din oferta disponibilă în luna ianuarie, fără abonament, respectiv Enel Simplu Anual.

Dacă se dorește alegerea altei oferte la preț concurențial, accesați site-ul www.enel.ro, telefonic 021.9977 sau în magazinele Enel unde puteți completa un formular de selecție ofertă.

Indiferent ce tip de contract ai în momentul dat, la prețul concurențial sau de serviciul universal, poți alege oricând o nouă ofertă, pe piața liberă. Procesul nu este de durată, iar în cazul clienților care semnează pentru prima dată un contract Enel, sunt necesare: actul de identitate, actul de proprietate asupra locului de consum sau documentul care să ateste dreptul la folosință.

Indexul corespunzător datei în care s-a efectuat schimbarea furnizorului revine operatorului de distribuție de energie electrică la care este racordat locul de consum, indiferent de furnizorul ales.

Înainte de a alege furnizorul de energie electrică, analizează cu atenție oferta de preț și condițiile asociate prețului de furnizare a energiei electrice.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

BUCURIA IUBIRII

BUCURIA IUBIRII - așa poate fi sintetizată atmosfera din familia Ilie, o familie iubitoare de Dumnezeu, de oameni și de muzică.   Încă din adolescență, Nuțica...

Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat astăzi noi restricții în București, întrucât Capitala a intrat în scenariul roșu după ce...

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților...

Cum să fii numărul 1? O afacere românească transmisă din tată-n fiu

Farmec este o companie românească care “lucrează în slujba frumuseții”, fiind în prezent lider în rândul producătorilor de cosmetice din România. Produsele sale se...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?