8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Pfizer: transfer de activități în România

Pfizer: transfer de activități în România

Grupul farmaceutic american Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuție de la Zaventem, o localitate din Belgia, urmând ca o parte din activitățile acestui centru să fie transferate în România, informează cotidianul La Libre Belgique, citat de Agerpres.

Potrivit unor surse sindicale, aproximativ 38 din cei 238 de angajaţi de la centrul de distribuţie pe care Pfizer îl are la Zaventem ar urma să îşi piardă locul de muncă.

Motivul avansat de conducerea companiei ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării la Bucureşti.

Sursa Mediafax

Sindicatele se declară şocate în urma anunțului făcut de Pfizer în plină pandemie.

“Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toți angajaţii Pfizer care lucrează la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri împotriva COVID-19”, a declarat reprezentantul sindicatului CNE, Michel Barbuto.

Pentru a răspunde sindicaliștilor, conducerea companiei a declarat:

“Încercăm în permanență să optimizăm organizarea lanţului de aprovizionare mondială. În prezent explorăm opțiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătăţim eficacitatea proceselor, continuând în acelaşi timp să oferim cele mai bune servicii.

Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcţii din cadrul lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse”, a declarat un purtător de cuvânt de la Pfizer.

Grupul farmaceutic american Pfizer are în prezent aproximativ 2.500 de angajaţi în Belgia, repartizaţi în patru locaţii: Anderlecht, unde se află un centru de cercetare clinică, Ixelles, unde există un sediu administrativ şi comercial, Puurs, unde se află un centru de producţie şi Zaventem, unde există un centru de distribuţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...