vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Petre Daea: „Cel mai mare rău în agricultură e să întrerupi programele....

Petre Daea: „Cel mai mare rău în agricultură e să întrerupi programele. Felicit pe Adrian Chesnoiu”

Ministrul propus de PSD în domeniul agriculturii se opune propunerii făcute de autorități pentru încetarea risipei de apă mai ales în domeniul grădinilor. Acesta e explicat că dacă va prelua mandatul nu ar accepta niciodată o astfel de soluție și că apa este vitală pentru plante.

 

„Cel mai mare rău în agricultură e să întrerupi programele. Felicit pe Adrian Chesnoiu că nu a făcut acest lucru. Dimpotrivă, s-a uitat în viitor, a văzut realitatea țării, a apăsat pe accelerație și a ajuns acolo unde astăzi fermierii sunt cei care îi recunosc activitatea într-o perioadă scurtă de timp.

În prima oră a activității mele mă voi ocupa de acest lucru, pentru că în 2017, după depunerea jurământului, la orele 11 noaptea eram la pompa Cama din Giurgiu. Așa voi face și imediat după ce voi depune jurământul, să mă duc în șantierul muncii al obiectivelor de investiții.

În sistemele de irigații, culturile sunt bune, aceasta datorită celor două măsuri excepționale pe care le-a luat ministrul Chesnoiu, anume acordarea gratuită a apei până la stațiile de punere sub presiune și punerea sub presiune a apei de la stațiile în unitățile hidraulice cu reducerea energiei până la 50%.

Această măsură a făcut posibil ca în perimetrul irigabil posibil de irigat la această dată plantele să nu sufere și vegetația este normală, producțiile sunt pe măsură”, a declarat Petre Daea.

„Eu nu fac asta și să fie bine înțeles. Planta nu poate trăi fără apă. Este factorul vital.

Legumicultorii în general și peste tot în România pun aceste culturi în zone sigure de apă.

Nu-și permite niciun legumicultor să planteze vreo legumă undeva dacă nu are o sursă de apă.

Vă spun exact cum fac legumicultorii. Seara, noaptea, dimineața devreme, cantități mai mici de apă, dar ei trebuie să irige, că trebuie să mâncăm.

Cu hrana nu-i de joacă, hrana trebuie asigurată. Le transmit fermierilor să își folosească resursele de care beneficiază în zona respectivă.

Agricultorii să irige, să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemână, în așa fel încât să realizeze producția pe care o consideră și care au cheltuit pentru ca și eu și dvs și toată populația să se hrănească cu produse românești.

Acolo unde a secat, ce să-i facă, fără apă nu există nici viață. Eu n-am soluție în condițiile în care nu există apa respectivă”.

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...