8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Peste 3000 de noi fluxuri de vaccinare vor fi disponibile

Peste 3000 de noi fluxuri de vaccinare vor fi disponibile

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății (MS), Andrei Baciu, a anunțat că începând de marți, 4 mai, vor fi disponibile încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare anti-COVID-19, în contextul în care medicii de familie vor începe imunizarea în propriile cabinete cu vaccinul Johnson & Johnson, relatează Agerpres.

 

„Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus.

Serul va ajunge în toate zonele țării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce așteptăm de mai bine de un an – reîntoarcerea la viața obișnuită.

Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulți medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit”, a afirmat secretarul de stat, Andrei Baciu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat în MS a mai menționat că administrarea vaccinului Johnson & Johnson va fi într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel și poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani.

Peste două milioane de români au fost imunizați împotriva COVID-19, iar peste 1,3 milioane s-au vaccinat cu prima doză.

Andrei Baciu a anunțat oportunitatea de vaccinare, fără programare, în cadrul maratoanelor de vaccinare.

În perioada 4 – 11 mai va avea loc Maratonul Vaccinării în spitalele militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara. Maratonul Vaccinării la București va avea loc în perioada 7 – 9 mai, iar în perioada 14 – 16 mai vor avea loc mai multe maratoane de vaccinare în Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Iași.

SourceAgerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...