8.5 C
București
marți, 28 septembrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Peste 3000 de noi fluxuri de vaccinare vor fi disponibile

Peste 3000 de noi fluxuri de vaccinare vor fi disponibile

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății (MS), Andrei Baciu, a anunțat că începând de marți, 4 mai, vor fi disponibile încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare anti-COVID-19, în contextul în care medicii de familie vor începe imunizarea în propriile cabinete cu vaccinul Johnson & Johnson, relatează Agerpres.

 

„Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus.

Serul va ajunge în toate zonele țării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce așteptăm de mai bine de un an – reîntoarcerea la viața obișnuită.

Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulți medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit”, a afirmat secretarul de stat, Andrei Baciu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat în MS a mai menționat că administrarea vaccinului Johnson & Johnson va fi într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel și poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani.

Peste două milioane de români au fost imunizați împotriva COVID-19, iar peste 1,3 milioane s-au vaccinat cu prima doză.

Andrei Baciu a anunțat oportunitatea de vaccinare, fără programare, în cadrul maratoanelor de vaccinare.

În perioada 4 – 11 mai va avea loc Maratonul Vaccinării în spitalele militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara. Maratonul Vaccinării la București va avea loc în perioada 7 – 9 mai, iar în perioada 14 – 16 mai vor avea loc mai multe maratoane de vaccinare în Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Iași.

SourceAgerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

PNRR: Până în 2026 vom avea metrou în Cluj și încă o linie în București – investiție de peste 7 miliarde de euro

Planul Național de Redresare și reziliență vine cu o organizare extrem de îndrăzneață și își propune ca până în 2028 să fie dată în...

România primește 30 de miliarde de euro de la UE

Comisia Europeană a dat undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României – numit și Programul „Anghel Saligny” -, a declarat președintele...

Veste fabuloasă: Emma Răducanu vine în România!

Lista jucătoarelor care vor participa la turneul Transylvania Open (programat în perioada 25 – 31 octombrie la Cluj-Napoca) a fost anunțată. Iar vestea cea...

28 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

An de an, la 28 septembrie, este marcată ziua internaţională pentru accesul universal la informaţie.   Sărbătoarea a fost instituită printr-o decizie a celei de-a 38-a...