duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Peste 1600 de persoane vor beneficia de programe de formare profesională

Peste 1600 de persoane vor beneficia de programe de formare profesională

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va organiza 103 programe de formare profesională pentru 1651 de persoane, începând cu luna martie a acestui an.

 

Programele vizează calificări precum lucrător în comerț, ajutor de bucătar, agent de securitate sau îngrijitor spații verzi.

Conform unui comunicat de presă emis de ANOFM, programele se vor adresa persoanelor care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și a Municipiului București, relatează Agerpres.

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: operator introducere validare şi prelucrare date – 112 persoane, lucrător în comerț – 104 persoane, femeie de serviciu – 102 persoane, ajutor bucătar – 99 persoane, competențe cheie – comunicare în limba română – 99 persoane, inspector (referent) resurse umane – 97 persoane, îngrijitor spații verzi – 87 persoane, agent de securitate – 62 persoane, instalator instalații tehnico-sanitare şi de gaze – 59 persoane, frizer – 56 persoane.

Județele în care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanți, sunt: Dâmbovița (210 persoane), Vrancea (196 persoane), Mureș (115 persoane).
Pentru detalii, cei interesați se pot adresa agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința sau pot vizualiza oferta de cursuri pe http://www.anofm.ro, la secțiunea „Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

SourceAgerpres

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...