8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Peste 1600 de persoane vor beneficia de programe de formare profesională

Peste 1600 de persoane vor beneficia de programe de formare profesională

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va organiza 103 programe de formare profesională pentru 1651 de persoane, începând cu luna martie a acestui an.

 

Programele vizează calificări precum lucrător în comerț, ajutor de bucătar, agent de securitate sau îngrijitor spații verzi.

Conform unui comunicat de presă emis de ANOFM, programele se vor adresa persoanelor care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și a Municipiului București, relatează Agerpres.

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: operator introducere validare şi prelucrare date – 112 persoane, lucrător în comerț – 104 persoane, femeie de serviciu – 102 persoane, ajutor bucătar – 99 persoane, competențe cheie – comunicare în limba română – 99 persoane, inspector (referent) resurse umane – 97 persoane, îngrijitor spații verzi – 87 persoane, agent de securitate – 62 persoane, instalator instalații tehnico-sanitare şi de gaze – 59 persoane, frizer – 56 persoane.

Județele în care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanți, sunt: Dâmbovița (210 persoane), Vrancea (196 persoane), Mureș (115 persoane).
Pentru detalii, cei interesați se pot adresa agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința sau pot vizualiza oferta de cursuri pe http://www.anofm.ro, la secțiunea „Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

SourceAgerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?