luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Spiritualitate Persecuția creștină s-a intensificat în mai multe țări

Persecuția creștină s-a intensificat în mai multe țări

Persecuția creștină s-a intensificat în mai multe țări. Potrivit unui raport recent, persecuția creștinilor s-a intensificat în cel puțin 18 țări din întreaga lume, informează Ben Whitehead, Daily Wire.

Raportul, intitulat „Persecutați și uitați? O analiză privind creștinii persecutați pentru credința lor în perioada 2020-2022“, a fost publicat pe 16 noiembrie de grupul catolic Aid to the Church In Need.

Persecuția reprezintă motive de îngrijorare

Acesta a analizat „încălcările drepturilor omului“ în 24 de țări în care persecuția creștinilor este „deosebit de îngrijorătoare“. El a constatat că în 18 dintre aceste țări situația a devenit mai grea pentru creștini. Naționalismul religios și totalitarismul au intensificat problemele creștinilor.

De exemplu, revenirea talibanilor la putere în Afganistan, lucru care i-a determinat pe creștini și alte minorități la acte disperate pentru a scăpa“, se menționează în raport. Acest lucru explică unii dintre factorii ce stau la baza acestei intensificări a persecuției.

Cele 18 țări sunt localizate în principal în Asia, Africa și Orientul Mijlociu. Printre acestea se numără China, Afganistan, Turcia, Siria, Arabia Saudită, Sudan, Mali, Nigeria, Eritreea, Etiopia, Mozambic, Pakistan, Myanmar, Rusia, Coreea de Nord, Vietnam, India și Qatar. Concluziile se referă la perioada 2020-2022 și sunt comparate cu datele din 2017-2019.
În fiecare națiune din Africa analizată, situația creștinilor a înregistrat un declin. Raportul atribuie persecuția de pe continent în mare parte „entităților militante non-guvernamentale“ și extremismului islamic. În special gruparea Boko Haram și Islamic State West Africa Province.

Și Europa s-a intensificat în ceea ce privește persecuția

Conform unui studiu realizat de Observatorul asupra intoleranței și discriminării împotriva creștinilor în Europa (OIDAC), peste 500 de infracțiuni motivate de ură au avut loc în Europa, în 2021.

Mai mult decât infracțiunile în sine, raportul a constatat faptul că a crescut fenomenul de autocenzurare al creștinilor de pe Continent. Acesta este motivat de politicile publice și/sau atmosfera din societate.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...