8.5 C
București
sâmbătă, 8 august 2020
Acasă Editoriale Actualitate Paula Seling și Eduard Puiu - invitați la ȘTIREA CEA BUNĂ cu...

Paula Seling și Eduard Puiu – invitați la ȘTIREA CEA BUNĂ cu Cornel Dărvășan

Paula Seling, invitata lui Cornel Dărvășan în platoul emisiunii ȘTIREA CEA BUNĂ a reacționat în urma recentelor evenimente petrecute în Australia. Solista a scris pe pagina ei de Facebook un mesaj referitor la poluarea și distrugerile pe care le producem cu bună știință.

”Sunt om ce încearcă sa reducă emisiile de carbon. Nu mănânc animale, nu port piele sau blănuri, încerc sa consum și sa promovez produsele locale. Am investit în panouri solare și încerc sa găsesc soluții pentru reducerea deșeurilor de orice fel. Merg la cumpărături cu plasele mele, vânzătoarele de la raft ma considera deja nebuna – “haideți, doamna, pentru câteva pungi… ” Din iubire pentru planeta și pentru animale. Scriu, ca nebuna, ca artificiile nu sunt ok. Unii rad de mine.
Am scris, nu demult, ca lampioanele urca, apoi coboară și provoacă incendii. NU AU NICIO LEGĂTURĂ CU DORINȚE CARE SE IMPLINESC, IDEALURI ȘI ALTELE. SUNT NIȘTE TÂMPENII.
Mulți mi-au dat unfollow și ma bucur. E în regula ca nu sunt prietena cu inconștienți. Știu, e neplăcut sa vezi ca cineva îți spune ca greșești, dar cere o tărie și o noblețe sa înțelegi ca ai greșit și sa faci ceva în legătură cu asta. Cum oare ma simt eu și mulți alții ce simt ca mine, acum, când vad nenorocirile din Australia? Sau cele de la gradina zoologica aprinsa de LAMPIOANE?
Am avut acces la informații, parțial înțeleg ce greșim și ma simt datoare sa spun despre asta, însă sunt prea puțini cei cărora le pasa. Și așa stau și ma îmbolnăvesc de neputință, ma condamn ca nu pot sa fac nimic pentru lumea asta. Nimic. Și sincer, nu mai pot sa ma uit. Nu mai pot să vad animale batjocorite, bătute, mutilate, ursi împușcați, căței loviți de mașini, pe drum, ca urmare a disperării în urma pocnitorilor și a artificiilor din noaptea de revelion, ursuleți cerșind apa în incendii. Nu pot sa vad animale scrum la gradina zoologica arsa, nu mai pot sa vad câini cu petarde în gură. Pentru că știu ca urlu de multă vreme și prea putini ma asculta. Și ca mine sunt multi. Mulți pe care lumea ii considera ca exagerează, prea putini comparativ cu cei ce rămân scufundați, comod, în obiceiurile lor ce nu au nicio logica, dar care fac atât de mult rău naturii și animalelor.
Din păcate, realitatea e mult mai grava decât se prezintă în presa. Ce primăvară frumoasa, azi, 3 ianuarie…
Peste 50 de ani dezechilibrul creat de încălzirea globala va fi uriaș. Noi nu vom mai fi, dar vor fi copiii noștri.
Cui ii pasa ca ei se vor lupta cu deșeurile noastre emise din comoditate, din “obiceiuri” de fapt ușor de evitat.
Suntem cu capul în nisip. Asa vom sta. Noapte bună!”

Paula Seling este adepta unui  stil de viață sănătos și ecologic, nu consumă carne și face tot posibilul să păstreze planeta curată! A făcut voluntariat încă de la 15 ani când a mers la munte cu scopul de a curăța platoul Bucegilor, reciclează, sortează gunoiul, iar dacă merge pe stradă și vede o sticlă aruncată pe jos o ia și o pune la gunoi. Artista ne îndeamnă să nu mai folosim sticle de plastic, ci doar recipiente din sticlă.
Sfaturile Paulei Seling, dar și discuțiile cu psihologul Eduard Puiu le puteți urmări în emisiunea ȘTIREA CEA BUNĂ cu Cornel Dărvășan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

8 AUGUST ÎN ISTORIE

Ziua internațională a pisicii este o zi de activism pentru conștientizarea oamenilor față de nevoile pisicilor, o zi de luptă împotriva neglijenței și a...

Pentru cine a fost interzisă aplicația TikTok în SUA?

Un proiect de lege care interzice descărcarea şi utilizarea aplicaţiei TikTok pe orice dispozitiv furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului, a...

Magazine vandalizate și gaze lacrimogene în Beirut!

Joi seara, forţele de ordine libaneze au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa zeci de manifestanţi. Aceștia protestau după explozia masivă din portul Beirut, din...

7 AUGUST ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 156 de ani de la înființarea Primăriei București, pe 7 august 1864. Primul primar ales a fost Barbu Vlădoianu. Barbu Vlădoianu a fost...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?