vineri, iulie 19, 2024
Acasă Articole Noutăți Paula Seling: „Eu sunt în lumea mea. El întotdeauna organizează. Ne completăm”

Paula Seling: „Eu sunt în lumea mea. El întotdeauna organizează. Ne completăm”

Deși în general nu o face, Paula Seling a decis să împărtășească cu noi frumoasa ei poveste de dragoste, o poveste condusă din umbră de Dumnezeu, încă de la început. O poveste despre complementaritate și colaborare, despre efortul continuu depus în relație.

 

Un ajutor potrivit

 

Paula și Radu sunt căsătoriți și împreună de 14 ani. Ambii se ocupă de proiectele muzicale ale Paulei, deși el (inginer  constructor, la bază) este, la rândul său, un bun toboșar. În timp ce ea are firea artistei visătoare, el este pragmatic și se ocupă de tot ce înseamnă logistică. Este sunetist, montează videoclipuri, reține toate informațiile despre concerte sau întâlniri:

 

„Dincolo de faptul că eu am o memorie mult mai scurtă decât a lui, eu sunt undeva în norișorul meu unde stau și mă gândesc la următoarele texte pe care vreau să le scriu, sau ce vreau să modific. Chiar pe drum încoace mă gândeam la versurile a două cântece pe care vreau să le scriu. Eu sunt în lumea mea. El întotdeauna organizează, pune lucrurile la punct, știe cu cine vorbește, ce vorbește, își amintește întotdeauna cu cine ne-am întâlnit… un mare ajutor, ne completăm și suntem o echipă.”

 

„Căzusem într-o zonă de deznădejde”

 

Dar… cum s-au cunoscut cei doi și cine a tras sforile?

 

„La un moment dat eram foarte tristă că nu îmi întâlneam alesul. Mergeam odată cu trenul și m-am întâlnit cu o veche prietenă. Eu îi povesteam cât de necăjită sunt iar ea scoate o foiță – pe care îmi pare rău că nu o mai am, pe care scria «Dumnezeu îl pregătește pe cel care îți este menit pentru tine și pentru ce ai tu nevoie!» Într-adevăr, după câteva luni, soțul meu (adică viitorul soț) m-a sunat și ne-am căsătorit după o săptămână jumate după ce ne-am reîntâlnit (nu ne mai văzuserăm de 9 ani). Probabil căzusem într-o zonă de deznădejde și Dumnezeu a vrut să-mi transmită «Stai liniștită, că sunt acolo pentru tine!» Toate lucrurile de pe lumea asta se întâmplă cu un scop precis. Mulțumesc lui Dumnezeu, au trecut 14 ani. De obicei nu vorbesc despre relația noastră pentru că consider că e atât de importantă încât mi-e teamă să nu o supun vorbelor altora care ar putea să ne afecteze. Să vă gândiți pozitiv la noi! Într-o lume în care toată lumea se desparte, e atât de important să rămânem împreună.”

 

Noul proiect semnat Paula Seling

 

Poate pentru că are de unde să se inspire, cel mai drag subiect al Paulei este dragostea, despre care a scos un nou single ce va face parte din cel de-al 19-lea album al său! Acesta va fi lansat chiar în această toamnă. Artista ne explică ce se află în spatele videoclipului „Iubire și război”:

 

„Totul este dual, nimic pe lumea asta nu este doar lapte și miere, chiar și într-o relație. Dar discuțiile în contradictoriu nu ar trebui să facă decât să întărească relația și să sudeze cuplul. Finii noștri tocmai se minunau că dintre toți cunoscuții noștri, noi suntem dintre cele 25% cupluri care nu au divorțat. Din păcate sunt foarte mulți care divorțează, într-o lume care te invită, parcă, să faci asta. Ce mare tristețe e pentru copii! Pentru o căsătorie merită să muncești. E foarte important să fii dispus să găsești soluții, în așa fel încât să ții relația în palme. De aceea am scris acest cântec care arată că a iubi este cel mai important lucru. Dacă păstrezi aprinsă făclia iubirii, nu are cum să nu fie bine.”

 

Poduri între suflete

 

Dacă iubirea față de partenerul de viață este greu de păstrat, iubirea aproapelui devine de-a dreptul o raritate în ziua de azi! Soluția este dorința de a te sacrifica măcar un pic pentru celălalt. Aceasta este lecția pe care solista a învățat-o pe pielea ei. O bună prietenă o invitase să cânte într-un context care, spune Paula, i-ar fi făcut rău. Refuzul era simplu dar a stat să se gândească peste noapte, în timp ce se și ruga. Dimineața a decis să onoreze, totuși invitația – dar în secunda 2 a sunat-o prietena respectivă pentru a o anunța că nu mai este nevoie să fie prezentă!

 

„A fost doar un test – cât de mult ești dispus să te sacrifici pentru un alt om. Cred că, în lumea asta, a trăi în egocentrism ne face să trăim într-un vid. În momentul în care arăți celui din jur că vrei să-l ajuți, se creează niște poduri mai mari decât poate sufletul nostru să înțeleagă.”

 

De oriunde ai fi, o poți asculta pe Paula Seling interpretând colinde în luna decembrie, căci va concerta în 11 mari orașe ale țării. De asemenea, urmează să plece în turneu în America.

 

Urmărește integral apariția Paulei Seling în emisiunea „Alături de tine” cu Alina Ilioi Mureșan

 

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...