miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Familie Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române îndeamnă la recenzare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române îndeamnă la recenzare

Perioada de recenzare online s-a prelungit, iar majoritatea românilor nu înțeleg care este rostul acesteia, alții pur și simplu nu văd de ce să își acorde timp să o facă. Mai multe autorități ale statului au îndemnat, prin mai multe moduri, ca totuși oamenii să participe la recensământ.

 

Patriarhul Daniel este o astfel de autoritate care a pus accentual pe demonstrarea religiei ortodoxe ca fiind majoritară și cea mai importantă din România.

„Nimeni în afară de noi înșine nu este în măsură să declare aceste elemente identitare, de aceea refuzul sau nepăsarea noastră de a participa la recensământ pot genera date inexacte sau eronate în ceea ce privește adevărata structură confesională, etnică şi lingvistică a României.

Un recensământ nu este doar un act administrativ, străin de credinţă și de lucrarea lui Dumnezeu în lume. Mântuitorul nostru Iisus Hristos S-a născut în timpul recensământului organizat de Octavian August, împăratul Romei (27 î.Hr. – 4 d.Hr.), iar acel an a devenit anul 0 al erei creștine și al calendarului civil de astăzi”, a evidențiat Patriarhul.

„Să nu considerăm această mărturisire de credinţă ca fiind neimportantă sau subînţeleasă. Dimpotrivă, această mărturisire este foarte necesară pentru prezentul şi viitorul României.

Fie că ne autorecenzăm, fie că primim pe recenzorul oficial, nu trebuie să ne ruşinăm să mărturisim credinţa noastră şi a străbunilor noștri, identitatea noastră spirituală şi etnică”, a afirmat PF Daniel.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...