vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Partidul cancelarului Nehammer pierde alegerile în Austria

Partidul cancelarului Nehammer pierde alegerile în Austria

Partidul cancelarului Nehammer pierde alegerile în Austria, conform Bloomberg. Cancelarul Karl Nehammer pune înfrângerea puternică a partidului său în Austria Inferioară pe seama crizelor multiple care au afectat și afectează Austria.

Primele date transmise de televiziunea publică au arătat că Partidul Libertății anti-imigranți a urcat pe locul al doilea.Partidul Libertății (anti-imigranți), a urcat așadar pe locul doi cu 25,4%, iar social-democrații s-au clasat pe locul trei cu 20,7%. În ciuda faptului că a câștigat cu 10 puncte procentuale mai puține voturi de la ultimele alegeri, Partidul Popular a ocupat totuși primul loc cu 39,7%.

Austria Inferioară este landul cel mai mare din Austria ca suprafață și al doilea ca populație. Austria Inferioară este, de asemenea, foarte rurală. Cele mai mari orașe sunt St. Pölten (56.000 de locuitori) și Wiener Neustadt (47.000 de locuitori). 70% dintre austriecii de acolo trăiesc în orașe cu mai puțin de 10.000 de locuitori.

Reacția cancelarului

„Este o perioadă proastă pentru guverne, deoarece oamenii nu sunt mulțumiți de situație. Trebuie să înțelegem asta. Ce este important, la nivel politic federal, dar și la nivel politic regional, este să facem ceva să ajutăm oamenii. Să dăm semnalul că suntem alături de ei în aceste crize”, a fost prima reacție a lui Karl Nehammer.

Reacția României la această situație

Concluzia cu privire la „impactul sau absenţa impactului folosirii temei Schengen” în Austria „poate fi trasă ușor”, după înfrângerea istorică suferită la alegerile de duminică de către Partidul Popular Austriac (ÖVP) al cancelarului Karl Nehammer. Cel care în 8 decembrie a blocat aderarea României la Schengen, spune ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Ministrul de Externe a spus că „cel mai important” este ca autoritățile să continue „dialogul constructiv” și toate demersurile începute cu Austria, el amintind despre discuția lui Klaus Iohannis cu președintele Austriei și despre retrimiterea ambasadorului României la Viena, Emil Hurezeanu, „un gest de deschidere care a fost apreciat de partea austriacă”.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...