joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Familie Părinte drag...

Părinte drag…

Bună, minunat părinte care ai dat naștere la un suflețel! Sunt și eu mămică a unui băiețel de 2 ani care mi-a schimbat viața. Dar ca să știi cine îți vorbește, hai să mă prezint: sunt Alina Ilioi Mureșan, realizatoarea emisiunii „Alături de tine”. De mai bine de 7 ani scriu și pe blogul Gânduri Ascunse (www.alinailioi.ro), iar Dumnezeu m-a ajutat să scriu și 2 cărți: „Așa vei ști că l-ai întâlnit pe EL” și „Te iubesc pe nevăzute”. Rândurile de mai jos le-am scris în primul rând pentru mine, mai apoi pentru tine. Hai să le citim împreună:

Când a fost ultima oară când ți-ai privit în ochi copilul? Cu adevărat, nu așa… fugitiv.

Când a fost ultima oară când i-ai spus că iubirea stă la baza tuturor lucrurilor, iar tu îl iubești pe el enorm de mult? Știai că el învață de la tine ce înseamnă iubirea?

Când te-ai jucat cu el cu adevărat? Nu, nu cu o privire în telefon și cu una la el. Ci să lași totul deoparte și să-i acorți atenție exclusivistă? Știai că el simte când ești prezent cu adevărat și când ești absent?

Când i-ai spus că în viață e posibil să dea peste necazuri, dureri, suferință, însă tu vei fi mereu lângă el, alături de el ca să înfruntați împreună balaurii vieți? L-ai ajutat să simtă că nu e singur pe lume? Că te are pe tine?

Când l-ai făcut să simtă că e mai important decât locul tău de muncă, decât bucățile de hârtii care se numesc bani și decât toți oamenii care te sună și te caută?

Când l-ai lăsat să-ți calce pe urme, știind că urmele tale duc înspre bine, înspre Dumnezeu, înspre o viață curată și frumoasă?

Ceea ce tu faci astăzi, va face copilul tău mâine, Ceea ce spui acum, va spune copilul tău mai târziu.

Părinte drag… ce sădești în inima pruncului tău?

Alina Ilioi
www.alinailioi.ro
www.frumusetecustil.com

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...