8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Spiritualitate Papa: Ori suntem frați, ori totul se năruie

Papa: Ori suntem frați, ori totul se năruie

”Să ne ridicăm ochii la cer, pentru că cine îl adoră pe Dumnezeu cu inima sinceră îl iubește și pe aproapele. Fraternitatea ne face să ne deschidem față de Tatăl tuturor și să vedem în celălalt un frate sau o soră”, a spus papa Francisc în mesajul video transmis participanților la masa rotundă organizată la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, cu ocazia marcării, în 4 februarie 2022, a celei de-a doua ediții anuale a Zilei Internaționale a Fraternității, pe tema ”Sub același cer”

Fiind una din ”valorile fundamentale și universale”, spune papa în mesajul său, fraternitatea ar trebui să fie la baza relațiilor dintre popoare, astfel încât cei care suferă sau sunt dezavantajați să nu se simtă excluși sau uitați, ci primiți și susținuți ca parte a unicei familii umane. Suntem frați”.

De aceea, ”împărtășind împreună simțăminte de frățietate unii față de alții, trebuie să ne facem cu toții promotorii unei culturi a păcii care să încurajeze dezvoltarea sustenabilă, toleranța, incluziunea, înțelegerea reciprocă și solidaritatea.

Trăim toți sub același cer. Astăzi este timpul potrivit pentru a merge împreună, a nu lăsa pe mâine sau pentru un viitor care nu știm dacă va fi.

Astăzi este timpul potrivit pentru a merge împreună oameni care cred și toate persoanele de bunăvoință, împreună.

Este o zi prielnică pentru a da mâna unul cu celălalt, pentru a sărbători unitatea noastră în diversitate – unitate, nu uniformitate, unitate în diversitate – pentru a spune comunităților și societăților în care trăim că a venit timpul fraternității.

Cu toții împreună, pentru că este fundamental să fim solidari unul cu celălalt. De aceea, astăzi, repet că nu este timpul indiferenței: ori suntem frați, ori totul se prăbușește. Aceasta nu este o simplă expresie literară din tragedii, nu, este adevărul.

Ori suntem frați, ori totul se năruie: o vedem în micile războaie, în acest Al Treilea Război Mondial pe bucăți, cum se distrug popoarele, cum copiii nu au de mâncare, cum scade educația… Este o distrugere. Ori suntem frați, ori totul se dărâmă.”

Înființată în 2020 printr-o rezoluție a Organizației Națiunilor Unite, Ziua Internațională a Fraternității Umane este marcată anual în 4 februarie, dată în care papa Francisc și marele imam Ahmed Al-Tayyeb au semnat la Abu Dhabi ”Documentul privind fraternitatea umană pentru pacea mondială și coexistența comună”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...