8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Editoriale Spiritualitate Papa Francisc vizitează ambasada Rusiei din Roma

Papa Francisc vizitează ambasada Rusiei din Roma

Conflictul dintre Rusia și Ucraina este din ce în ce mai violent, iar pacea pe bătrânul continent este tulburată de evenimentele care au zdruncinat lumea, începând cu data de 24 februarie 2022. În acest context, Papa Francisc a mers la Ambasada Rusiei din Roma pentru a pleda pentru pace.

Gestul său a lăsat presa șocată deoarece este primul de acest fel care vine din partea unui papă.

Mesajul său de acum două zile: “Mă rog la toate părţile implicate să se abţină de la orice acţiune care ar provoca şi mai multă suferinţă populaţiei, destabilizând coabitarea între naţiuni şi discreditând dreptul internaţional”, a spus acum două zile suveranul pontif.

Acesta, totodată, a îndemnat omenirea pe data de 2 martie la o zi de post și rugăciune pentru Ucraina:

”Am o mare durere în inimă pentru înrăutățirea situației din estul Ucrainei. În pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, încep să se deschidă scenarii din ce în ce mai alarmante.

Asemenea mie, foarte mulți oameni din lumea întreagă sunt cuprinși de angoasă și îngrijorare.

Încă o dată, pacea tuturor este amenințată de interesele câtorva. Fac apel la cei care dețin responsabilități politice ca să-și facă un serios examen de conștiință înaintea lui Dumnezeu, care este Dumnezeul păcii, nu al războiului, Părintele tuturor, nu doar al unora, care ne vrea frați, nu dușmani.

Rog părțile implicate să se abțină de la orice acțiune care ar putea să provoace și mai multă suferință populațiilor, destabilizând coexistența dintre Națiuni și discreditând dreptul internațional.

Acum aș vrea să fac apel către toți oamenii, către cei care cred și cei care nu cred. Isus ne-a învățat că la nesăbuirea diabolică a violenței se răspunde cu armele lui Dumnezeu, cu post și rugăciune.

Îi invit pe toți să țină pe 2 martie, Miercurea Cenușii, O Zi de Post pentru Pace.

La aceasta, îi încurajez în special pe cei care cred, pentru ca în ziua aceea să se dedice intens rugăciunii și postului. Regina Păcii să ferească omenirea de nebunia războiului!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...