vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Familie Papa Francisc se declară îngrijorat de viitorul familiei

Papa Francisc se declară îngrijorat de viitorul familiei

Papa Francisc a primit în audiență participanții la capitlul general al institutului de viață consacrată ”Părinții din Schönstatt”. Pontiful a încurajat membrii acestei ample mișcări bisericești să susțină familiile, în special pe cele afectate de situațiile întunecoase din societatea actuală.

 

”Vă încurajez să mergeți înainte în apostolatul vostru, reînnoindu-vă mereu cu harul Duhului Sfânt și având curajul de a deschide noi căi în slujirea familiilor pentru a face să strălucească frumusețea Alianței stabilite între Dumnezeu și om, cu spiritualitatea și viața valorilor creștine”, a spus papa Francisc, primind joi în audiență participanții la capitlul general al institutului de viață consacrată ”Părinții din Schönstatt”, însoțiți de noul superior general, părintele Alexandre Awi Mello.

 

Înființat în Germania la începutul secolului trecut, institutul a devenit de drept pontifical în 1988.

Remarcând importanța însoțirii familiilor în condițiile societății actuale, papa a subliniat că în timpurile noastre sunt ”multe căsătorii în criză, tineri tentați, bătrâni uitați, copii suferinzi.

Voi trebuie să fiți purtători ai unui mesaj de speranță în aceste situații întunecoase care afectează orice fază a vieții”.

”Vedem deseori”, a spus papa Francisc, ”că natura familiei este atacată de diferite ideologii, care zdruncină temeliile care susțin personalitatea ființei umane și, în general, întreaga societate.

De asemenea, în interiorul familiei, există deseori o mare diferență de înțelegere între bătrâni și tineri”.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...