8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Panică pe aeroportul din Kabul, Afganistan - mai mulți oameni au căzut...

Panică pe aeroportul din Kabul, Afganistan – mai mulți oameni au căzut din avion

Pe parcursul zilei de 16 august au apărut, în spațiul mass media și al internetului, mai multe imagini cu impact puternic emoțional cu situația prezentă din capitala Afganistanului.

 

Oamenii au aglomerat aeroportul și în mai multe situații au încercat forțarea deschiderilor ușilor de avion pentru a scăpa de talibani.

În neputința executării acesteia, au preferat să se ascundă la zona trenului de aterizare al avionului, din care din motive necunoscute, după momentul decolării au căzut.

Totodată, în panica creată, oamenii încearcă forțarea opririi decolării avioanelor, punându-se în fața lui. Militarii sunt nevoiți să îi alunge folosindu-de de elicopter.

Imaginile au fost publicate de jurnalista Sowaibah Hanifie de la ABC. Civili afgani stau pe pistă în calea unui avion militar care se pregătește să decoleze:

Reamintim că pe data de 15 august, Afganistanul a fost cucerit de talibani folosindu-se foarte puțin de armele din dotare neexistând opoziție. Mai multe țări din Uniunea Europeană au trimis avioane în ajutorul refugiaților.

https://www.a7tv.ro/afganistanul-este-oficial-in-mainile-talibanilor/

La momentul cuceririi capitalei, purtătorul de cuvânt al talibanilor i-a îndemnat pe cetățeni să stea acasă, să nu încerce să fugă. A spus că va fi o amnistie generală pentru toți cei care au lucrat cu guvernul sau cu forțele de securitate, atât timp cât nu încearcă să lupte cu talibanii”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...