sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Panică pe aeroportul din Kabul, Afganistan - mai mulți oameni au căzut...

Panică pe aeroportul din Kabul, Afganistan – mai mulți oameni au căzut din avion

Pe parcursul zilei de 16 august au apărut, în spațiul mass media și al internetului, mai multe imagini cu impact puternic emoțional cu situația prezentă din capitala Afganistanului.

 

Oamenii au aglomerat aeroportul și în mai multe situații au încercat forțarea deschiderilor ușilor de avion pentru a scăpa de talibani.

În neputința executării acesteia, au preferat să se ascundă la zona trenului de aterizare al avionului, din care din motive necunoscute, după momentul decolării au căzut.

Totodată, în panica creată, oamenii încearcă forțarea opririi decolării avioanelor, punându-se în fața lui. Militarii sunt nevoiți să îi alunge folosindu-de de elicopter.

Imaginile au fost publicate de jurnalista Sowaibah Hanifie de la ABC. Civili afgani stau pe pistă în calea unui avion militar care se pregătește să decoleze:

Reamintim că pe data de 15 august, Afganistanul a fost cucerit de talibani folosindu-se foarte puțin de armele din dotare neexistând opoziție. Mai multe țări din Uniunea Europeană au trimis avioane în ajutorul refugiaților.

https://www.a7tv.ro/afganistanul-este-oficial-in-mainile-talibanilor/

La momentul cuceririi capitalei, purtătorul de cuvânt al talibanilor i-a îndemnat pe cetățeni să stea acasă, să nu încerce să fugă. A spus că va fi o amnistie generală pentru toți cei care au lucrat cu guvernul sau cu forțele de securitate, atât timp cât nu încearcă să lupte cu talibanii”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...