8.5 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Pandemia a crescut dependența de telefoane. Care sunt cele mai folosite aplicații?

Pandemia a crescut dependența de telefoane. Care sunt cele mai folosite aplicații?

Pandemia și restricțiile de circulație i-au făcut pe români să își mute viața în mediul virtual și să devină total dependenți de tehnologie, atât pentru sarcinile de la locul de muncă, cât și pentru relaxare și viața de zi cu zi.

 

Barometrul Frames & Factory 4.0 a lansat, în exclusivitate la Fresh Acces, rezultatul unui chestionar numit RomâniaApp în care a dezvăluit care sunt principalele aplicații pe care le folosesc românii.

63% dintre respondenți au mărturisit că în ultimul an au început să folosească telefonul mult mai mult.

”Criza COVID i-a făcut pe tot mai mulți români să caute informații, să încerce să fie la curent cu știrile, cu evoluția situației, asta în condițiile în care restricțiile le-au schimbat complet viața.

Restricțiile de circulație, teama de îmbolnăvire, stress-ul social creat de pandemie au dus aplicațiile de știri în topul accesărilor, alături de cele care țin de interacțiunea online și petrecerea timpului mai mult în casă, cum sunt cele de filme și seriale’’, arată rezultatele barometrului.

Cele mai utilizate aplicații sunt cele de știri, urmate de cele de de social media, filme și seriale, apoi cele utilitare – calendar, alarme.

În topul celor mai utilizate aplicații, pe locurile următoare s-au clasat cele de shopping (cumpărături), productivitate (email, documente, tabele), muzică, jocuri, mâncare (food delivery, rețete online etc.), fitness, stil de viață, cursuri online, călătorii și dating.

”Dincolo de shopping-ul online, care a crescut spectaculos în anul pandemiei, de food delivery și gaming, este de remarcat atenția tot mai mare pe care românii o acordă aplicațiilor de fitness & stil de viață”

Pe fondul temerilor legate de starea de sănătate – evoluția impredictibilă a virusului COVID aflându-se în prim-plan, românii au devenit mult mai atenți la informațiile legate de starea de sănătate.

A crescut și interesul românilor pentru educația online.

Potrivit rezultatelor barometrului, 62,2% dintre cei chestionați au declarat că atunci când își caută un loc de muncă, când vor să se perfecționeze într-o nouă activitate, caută o aplicație mobilă care să-i ajute.

Pentru și mai multe date, Adrian Negrescu a detaliat în emisiunea Fresh Acces.

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Joe Biden promite să trimită mai multe trupe americane în România

În cadrul conferinței de presă susținute în ajunul marcării unui an de când a preluat mandatul prezidențial, președintele american Joe Biden a spus Statele Unite...

Nicușor Dan, despre greva șoferilor: Este o acțiune politică

Greva de la STB este o acțiune ilegală și foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni, a declarat primarul general Nicușor Dan. El a...

Nicolae Ciucă, discuții cu ambasadoarea Franței la București, despre securitatea din Estul Europei

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, marţi, la Palatul Victoria, pe ambasadoarea Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer. Întrevederea a avut loc în contextul exercitării...

Suntem țara în care alimentele de bază au devenit un lux?

În emisiunea Conectat by Ani Crețu, luni 17 ianuarie, avându-i ca invitați pe domnii Gabriel Ștefănescu, analist economic și Ilie Toma, deputat, șeful Comisiei...