miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Articole Business Pandantivele: despre bijuteriile ce spun povești și istoria lor 

Pandantivele: despre bijuteriile ce spun povești și istoria lor 

Pandantivele sunt unele dintre bijuteriile speciale, înzestrate cu povești și emoții. Sunt bijuteriile pe care le poți observa prima dată la o persoană și care înfrumusețează gâtul și pieptul. Datorită frumuseții și însemnătății lor, pot fi purtate ca atare, fără alte bijuterii și nu vei simți nevoia altor accesorii. Nu se vor demoda niciodată și dacă alegi pandantive din metale prețioase, le poți transforma în bijuterii de familie.

 

Știai că pandantivele datează încă de acum mii de ani și au fost dintotdeauna asociate cu diferite tradiții și credințe în funcție de cultura de unde provin? Denumirea de pandantiv este însă una destul de recentă și provine din franceză, de la cuvântul pendant (,,care atârnă”).

 

Primele pandantive, niște pandantive rudimentare au fost descoperite alături de rămășițe ale oamenilor primitivi. Acestea erau roci găurite, atârnate la gat cu ajutorul unui șnur obținut din prelucrarea crengilor. Mai târziu, în Egiptul Antic, pandantivele erau purtate de către nobili și cel mai adesea puteau fi observate cele în formă de scarabeu și cele pe care puteau fi scrise cu hieroglife numele și statutul persoanelor.

 

Istoria pandantivelor este destul de încărcată și fiecare popor are propriile povești legate de folosirea pandantivelor pe post de amulete și talismane. În Evul Mediu, pandantivele au fost folosite și drept medalioane în interiorul cărora se ascundeau fie otrăvuri, fie mici obiecte valoroase. Pandantivele din metale prețioase erau rezervate doar nobililor și clericilor, care au început să le poarte sub formă de cruciuliță, obicei ce se păstrează și astăzi.

 

Astăzi, complexitatea pandantivelor nu s-a schimbat. Acestea sunt bijuterii ce ascund povești și care sunt purtate din diverse motive. Unele persoane aleg pandantive cu simboluri protective, altele poartă pandantive în tendințe sau pandantive ce au o poveste (fie moștenire de familie, fie cadou de la persoana iubită).

 

Cele mai apreciate pandantive sunt în continuare cele din metale prețioase. Recomandarea noastră este să alegi pandantive argint de la Chic Bijoux, iar în continuare îți vom prezenta trei dintre preferatele noastre.

 

Dacă dorești să dăruiești cuiva un pandantiv cu adevărat deosebit, atunci alege acest Pandantiv Amprentă Vocală – Undă Sonoră Gravata – Argint 925. Acesta va purta o undă sonoră a unui mesaj drag ție, iar spatele poate fi personalizat cu un nume, un mesaj scurt sau inițiale.

 

Pentru persoanele care adoră pisicile, acest Pandantiv cap de pisica – Argint 925 este perfect. Poți opta pentru placarea acestuia cu aur galben sau roz, iar spatele pandantivului poate fi personalizat după bunul tău plac.

 

Nu în ultimul rând, trebuie să îți prezentăm și acest superb Pandantiv Trifoi cu 4 foi – Argint 925 – cristal Swarovski. Trifoiul cu patru foi este unul dintre cele mai folosite simboluri pentru pandantive, deoarece se presupune că aduce noroc. Acest mic pandantiv arată extrem de bine și poate reprezenta o idee foarte bună de cadou.

 

Dacă ți-au plăcut aceste pandantive și dorești să vezi și altele și să comanzi unul perfect pentru tine sau pentru o persoană dragă, intră pe site-ul Chic Bijoux!

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...