8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Familie Ozonoterapia – ce este și ce beneficii are?

Ozonoterapia – ce este și ce beneficii are?

Ozonoterapia este o procedură medicală folosită în numeroase afecțiuni reumatice, artroze, dar și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, cât și pentru stimularea sistemului imunitar. În medicină, folosirea unui gaz ca tratament medical este neobișnuit, dar există tehnici speciale prin care acesta poate fi utilizat în siguranță.
Este important de știut că ozonul poate fi toxic atunci când este inhalat. De aceea terapia trebuie efectuată de un specialist.

 

În emisiunea ”Mens Sana” cu Consuela Bălașa, doctorul Ștefan Tiron, președintele Forumului Mondial de Ozonoterapie, oferă mai multe informații despre ce reprezintă și ce afecțiuni tratează aceasta:

”Cele mai importante afecțiuni care sunt tratate și care apar în fiecare zi sunt durerile. Și anume cele de spate, de genunchi ș.a.m.d.

Și aceste dureri cedează practic imediat ce începem terapia cu ozon. Rezultatele sunt extraordinare și în general durează în timp.

Într-adevăr am avut spre exemplu o pacientă care a mărturisit că după 3 ani durerile încep să reapară și atunci se reface ozonoterapia.

Această terapie cu ozon merge foarte bine și pentru creșterea imunității. Noi am folosit-o nu demult în spitale din România pentru tratamentul post-COVID dar și în timpul acestuia.”

Cum acționează oxigenul-ozon în organism?

”Crește imunitatea organismului, crește fluxul sanguin și asta ajută foarte mult la buna circulație la nivelul corpului. Are efect anti-inflamator, anti-durere.

Rezultatele sunt cele pe care le vedem. Tratamentul este ușor de făcut și nu are contraindicații majore.

Dacă cineva care are hipertensiune când vine la cabinet, i se dă o pilulă, tensiunea scade și se poate face tratamentul.”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...