8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Oprea: Plafonarea aduce panică

Oprea: Plafonarea aduce panică

Într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al PSD a avut o declarație în contextul războiului din Ucraina și crizei economice care a influențat și afectat România.

 

“Plafonarea nu este întotdeauna o soluţie pentru că o plafonare şi o intervenţie abruptă în piaţă poate duce, spre exemplu, şi avem acest exemplu din Ungaria – în momentul în care au plafonat preţul la combustibil, la benzină, la motorină, aţi văzut că în acel moment s-a stârnit un val de panică în populaţie şi au avut penurie şi a trebuit apoi să limiteze şi cantitatea.

Deci, un efect pe care îl poate avea plafonarea dacă nu este bine gândită, bine articulată, poate fi penuria pentru că, în general, produsele se duc pe alte pieţe unde preţurile sunt mai mari”, a spus Oprea într-o conferinţă de presă.

Care este soluția propusă de acesta?

“Şi atunci măsurile de sprijin al populaţiei – pentru a putea rezista în această perioadă, şi măsuri de sprijin al producătorilor, astfel încât să producem în România mai mult. Producem mai mult, preţurile trebuie să scadă.

Dar inflaţia are două cauze principale, cauza principală a fost şi cea care a surprins, dacă vreţi, (…) cea legată de creşterea preţurilor la gaze şi la energie.

Atunci a fost un moment important în care s-ar fi putut interveni rapid cu o plafonare, astfel încât să nu crească inflaţia.

A doua cauză acum este creşterea preţurilor la alimente şi de fapt sunt efectele de runda a doua la scumpirile de gaze şi energie.

Acum însă tendinţa nu mai este accelerată în acest moment şi (…) în al doilea semestru o să înceapă şi descreşterea inflaţiei.

Sigur, este un război în preajma noastră şi sunt încă multe necunoscute”, a spus Oprea.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]