8.5 C
București
marți, 28 septembrie 2021
Acasă Editoriale Familie Opera Comică pentru Copii, o instituție unică în lume

Opera Comică pentru Copii, o instituție unică în lume

Soprana Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii și regizorul Cristian Mihăilescu, ne-au dezvăluit, la ȘTIREA CEA BUNĂ cu Cornel Dărvășan, câteva secrete din cadrul Operei Comice pentru Copii.

 

Opera Comică pentru Copii este o instituție unică în lume, unde există muzică de cea mai bună calitate.

Opera este condusă, din anul 2014, de către soprana Felicia Felip și promovează marea muzică a lui Mozzart, Donizeti, Rossini, Ceaikovski, dar și a compozitorilor români, Ciprian Porumbescu, Dan Dediu și mulți alții.

Clădirea are trei săli de spectacole (sala mare de spectacol, salon Baroc și salonul Mozart). Pe scenă sunt atât tineri absolvenți ai Universităților de Muzică sau balerini celebri, cât și artiști de pe trei continente.

Pe lângă spectacolele și scenetele de teatru pe care le pun în scenă, Opera Comică pentru Copii organizează și concursuri, în cadrul cărora pot participa copii, de la profesioniști, până la amatori.

”Munca este ca a unui sportiv de performanță. În fiecare zi se studiază. Există și o pregătire de cultură generală, pregătire pentru rolurile ce urmează să le interpreteze fiecare.

Este o viață frumoasă formată din aceste componente ce te ridică la o dimensiune sufletească extraordinară”, a spus Felicia Filip.

”Este vocație, este o profesie pe care tu o cauți, dar te găsește ea și, la un moment dat, înțelegi că acesta este un destin dinainte trasat, pe care tu îl urmezi”, a menționat cunoscută soprană.

”Spectacolele sunt pe categorii de vârstă, de la 3 la 14 ani. Acestea sunt construite încât să fie înțelese și de un copil care are 3 ani.

Un copil de 3 ani înțelege un anume mesaj al spectacolului, pe când maturul înțelege altfel și îi poate comunica celui mic mai bine”, a mai spus Felicia Filip.

 

Evenimente viitoare din cadrul Operei Comice pentru Copii:

• Între 14-17 iunie o să fie organizată a doua ediție a ”Bucharest Dance Competition”, în cadrul căreia pot participa toți copiii.

• În premieră, o mega producție, celebrul musical ”The School of Rock”.

• Carmen de Bizet sub semnătura regizorală a lui Cristian Mihăilescu.

Emisiunea integrală poate fi urmărită și pe canalul nostru de YouTube:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

PNRR: Până în 2026 vom avea metrou în Cluj și încă o linie în București – investiție de peste 7 miliarde de euro

Planul Național de Redresare și reziliență vine cu o organizare extrem de îndrăzneață și își propune ca până în 2028 să fie dată în...

România primește 30 de miliarde de euro de la UE

Comisia Europeană a dat undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României – numit și Programul „Anghel Saligny” -, a declarat președintele...

Veste fabuloasă: Emma Răducanu vine în România!

Lista jucătoarelor care vor participa la turneul Transylvania Open (programat în perioada 25 – 31 octombrie la Cluj-Napoca) a fost anunțată. Iar vestea cea...

28 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

An de an, la 28 septembrie, este marcată ziua internaţională pentru accesul universal la informaţie.   Sărbătoarea a fost instituită printr-o decizie a celei de-a 38-a...