joi, februarie 22, 2024
Acasă Editoriale Familie Opera Comică pentru Copii, o instituție unică în lume

Opera Comică pentru Copii, o instituție unică în lume

Soprana Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii și regizorul Cristian Mihăilescu, ne-au dezvăluit, la ȘTIREA CEA BUNĂ cu Cornel Dărvășan, câteva secrete din cadrul Operei Comice pentru Copii.

 

Opera Comică pentru Copii este o instituție unică în lume, unde există muzică de cea mai bună calitate.

Opera este condusă, din anul 2014, de către soprana Felicia Felip și promovează marea muzică a lui Mozzart, Donizeti, Rossini, Ceaikovski, dar și a compozitorilor români, Ciprian Porumbescu, Dan Dediu și mulți alții.

Clădirea are trei săli de spectacole (sala mare de spectacol, salon Baroc și salonul Mozart). Pe scenă sunt atât tineri absolvenți ai Universităților de Muzică sau balerini celebri, cât și artiști de pe trei continente.

Pe lângă spectacolele și scenetele de teatru pe care le pun în scenă, Opera Comică pentru Copii organizează și concursuri, în cadrul cărora pot participa copii, de la profesioniști, până la amatori.

”Munca este ca a unui sportiv de performanță. În fiecare zi se studiază. Există și o pregătire de cultură generală, pregătire pentru rolurile ce urmează să le interpreteze fiecare.

Este o viață frumoasă formată din aceste componente ce te ridică la o dimensiune sufletească extraordinară”, a spus Felicia Filip.

”Este vocație, este o profesie pe care tu o cauți, dar te găsește ea și, la un moment dat, înțelegi că acesta este un destin dinainte trasat, pe care tu îl urmezi”, a menționat cunoscută soprană.

”Spectacolele sunt pe categorii de vârstă, de la 3 la 14 ani. Acestea sunt construite încât să fie înțelese și de un copil care are 3 ani.

Un copil de 3 ani înțelege un anume mesaj al spectacolului, pe când maturul înțelege altfel și îi poate comunica celui mic mai bine”, a mai spus Felicia Filip.

 

Evenimente viitoare din cadrul Operei Comice pentru Copii:

• Între 14-17 iunie o să fie organizată a doua ediție a ”Bucharest Dance Competition”, în cadrul căreia pot participa toți copiii.

• În premieră, o mega producție, celebrul musical ”The School of Rock”.

• Carmen de Bizet sub semnătura regizorală a lui Cristian Mihăilescu.

Emisiunea integrală poate fi urmărită și pe canalul nostru de YouTube:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...