luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Actualitate ONU - ”Sute de mii de oameni ar putea muri în Africa!”

ONU – ”Sute de mii de oameni ar putea muri în Africa!”

Două Comisii ale Organizației Națiunilor Unite avertizează că pandemia ar putea produce o tragedie în Africa și în lumea arabă: ”milioane de oameni nu au acces la apă și săpun”.

Noul coronavirus ar putea ucide 300.000 de oameni în Africa până la finalul anului, chiar cu adoptarea măsurilor de siguranță, susține Organizația Națiunilor Unite.

Numărul este de două ori mare decât totalul victimelor făcute de Covid-19 în întreaga lume în acest moment.

Acesta este rezultatul unui studiu efectuat de Comisia Economică pentru Africa din cadrul ONU.

Foto Pixabay

Pericolul îl reprezintă comunitățile cu aglomerări mari de populație care nu au acces la apă curentă și sistemele de sănătate fragile, susțin autorii studiului, citați de Bloomberg.

Mai multe țări din Africa au adoptat măsuri de carantină și au permis ieșirea din case doar pentru a cumpăra alimente și medicamente.

Fără respectarea niciunei măsuri de prevenție, studiul arată că numărul victimelor ar putea urca până la 3,3 milioane! Acesta este scenariul cel mai pesimist luat în calcul.

”Strategia guvernelor în următoarele săptămână va afecta răspândirea epidemiei în Africa”, se mai arată în studiu.

Până acum, au fost raportate mai puțin de 1.000 de decese printre pacienții cu Covid-19 din Africa, dar numărul de cazuri s-a dublat în ultimele două săptămâni și a ajuns la aproape 19.000, a anunțat Centrul pentru controlul și prevenția bolilor.

Nu este singurul pericol care amenință continentul african. Pandemia ar putea împinge alte 29 de milioane de oameni în sărăcie extremă, pe un continent și așa afectat grav de sărăcie.

Africa are nevoie de 100 de miliarde de dolari pentru a susține sistemul de sănătate și de alte 100 de miliarde pentru a sprijini economia, mai arată specialiștii Comisiei ONU.

Foto Pixabay

”În țările din lumea arabă, apa și săpunul sunt un lux inaccesibil pentru 74 de milioane de oameni”, a informat o altă Comisie ONU, care se ocupă de situația din Asia Occidentală, dar care a inclus în studiu și state africane, scrie Le Parisien.

Dintre cei expuși, 31 de milioane sunt în Sudan, peste 14 milioane în Yemen, aproape 10 milioane în Egipt, 6 milioane în Algeria și peste 5 milioane în Siria.

”În Fâșia Gaza, unul dintre cele mai dens populate locuri din lume, doar unul din zece locuitori au acces la apă potabilă”, mai scrie Le Parisien.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...