vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Editoriale Actualitate ONU: ”Dreptul umanitar internaţional nu doar a fost ignorat, ci pur şi...

ONU: ”Dreptul umanitar internaţional nu doar a fost ignorat, ci pur şi simplu a fost aruncat peste bord”

Atrocitățile din Ucraina nu trec neobservate de comunitatea internațională, mai ales în urma descoperirii masacrului de la Bucha unde soldații ruși au comis mai multe crime de război ce mai multor oameni le aduce aminte de istoria războaielor mondiale, evenimente care de altfel s-a crezut că aparțin de domeniul trecutului.

 

Mai multe personalități care fac parte din Organizația Națiunilor Unite au avut un comunicat de presă, la Geneva, prin care au criticat acțiunile oamenilor lui Vladimir Putin.

”În ultimele opt săptămâni, dreptul umanitar internaţional nu doar a fost ignorat, ci pur şi simplu a fost aruncat peste bord”, a declarat vineri Michelle Bachelet, Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului.

„Forţele ruse au bombardat în mod nediscriminatoriu zone populate, omorând civili şi distrugând spitale, şcoli şi alte infrastructuri civile, tot atâtea acţiuni ce pot intra sub incidenţa crimelor de război”, a afirmat purtătoarea sa de cuvânt, Ravina Shamdasani, în briefingul de presă susţinut la sediul ONU din Geneva.

„Revine unei Curţi de justiţie să stabilească în cele din urmă dacă acesta este cazul, dar există tot mai multe probe că sunt comise crime de război”, a indicat ea.

„Ceea ce am văzut la Kramatorsk, în zona controlată de guvern la 8 aprilie, când submuniţii au lovit gara, omorând 60 de civili şi rănind alţi 111, este emblematic pentru incapacitatea de a adera la principiul de distingere (între civili şi militari), la interdicţia de a purta atacuri nediscriminatorii şi la principiul de precauţie ce e înscris în dreptul umanitar internaţional”, a declarat Michelle Bachelet.

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...