8.5 C
București
miercuri, 18 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate ONU: 1,5 milioane de refugiați au părăsit Ucraina în 10 zile

ONU: 1,5 milioane de refugiați au părăsit Ucraina în 10 zile

Numărul persoanelor care au fugit din calea războiului din Ucraina a depăşit pragul de 1,5 milioane, devenind criza refugiaţilor cu cea mai rapidă creştere, de după cel de-al Doilea Război Mondial, a anunțat, duminică, ONU. Duminică are loc o nouă încercare de evacuare a civililor din orașul-port Mariupol, în cadrul unui acord de încetare parțială a focului, informează Digi24.

 

„Peste 1,5 milioane de refugiaţi din Ucraina au trecut în ţările vecine în zece zile. Aceasta este criza refugiaţilor cu cea mai rapidă creştere în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial”, a scris Înaltul Comisar pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, pe Twitter.

Într-o decizie fără precedent, miniştrii de interne din Uniunea Europeană au convenit să adopte măsuri de urgenţă pentru a acorda protecţie imediată persoanelor care fug de războiul din Ucraina.

Ucrainenii care ajung în UE sunt protejaţi iniţial timp de un an, dar aceasta poate fi prelungită cu încă doi ani în total.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a calificat drept „istorică” actuala cooperare europeană în ceea ce priveşte ajutorul acordat refugiaţilor din criza ucraineană.

Ea a declarat că ţara sa va primi refugiaţi din Ucraina, indiferent de naţionalitatea acestora.

„Vrem să salvăm vieţi. Acest lucru nu depinde de paşaport”, a declarat Faeser pentru tabloidul german Bild am Sonntag în declaraţii publicate duminică şi preluate de DPA, potrivit Agerpres.

„Marea majoritate a celor care au fugit sunt cetăţeni ucraineni. Persoane din alte ţări care aveau deja un drept de şedere permanentă în Ucraina aduc acest statut cu ei”, a explicat Faeser. „Nici ei nu trebuie să treacă printr-o procedură complexă de azil”.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...