8.5 C
București
vineri, 5 iunie 2020
Acasă Editoriale Actualitate OncoGen Timișoara are în testare un vaccin împotriva COVID-19

OncoGen Timișoara are în testare un vaccin împotriva COVID-19

Centrul OncoGen Timișoara, cel mai mare institut de terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului din Estul Europei, anunța miercuri,pe pagina sa de Facebook, că OMS recunoaște centrul OncoGen Timișoara ca fiind singurul din România care are în testare un vaccin împotriva COVID-19.

Foto Facebook

”Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște centrul OncoGen, Timișoara, ca fiind singurul din România care are în testare un vaccin împotriva Covid-19.
Acest lucru atestă ceea ce am mai spus. Centrul OncoGen se află în liga mare a cercetării mondiale alături de institute și companii recunoscute pentru performanța în cercetarea medicală de vârf.
Aveți încredere în cercetarea românească!
Noi mergem înainte!”, informează centrul OncoGen Timișoara în postarea sa de pe pagina de Facebook.

Foto Facebook

”Singurii cercetători din România care și-au asumat riscul și responsabilitatea de a dezvolta un vaccin în competiția mondială pe această tema sunt imunologii de la OncoGen. În aceasta competiție mondială sunt angrenate zeci de firme și institute din cele mai dezvoltate țări ale lumii. Vaccinul românesc împotriva COVID 19 a intrat în linie dreaptă. Vor urma inclusiv testele pe subiecți umani, aleși pe bază de voluntariat.”, anunța, în exclusivitate, Evenimentul Zilei, pe 1 aprilie.

Echipa de cercetători de la OncoGen a definitivat, încă din luna ianuarie, tehnologia unui vaccin pentru noul coronavirus.

Acesta e adaptată caracteristicilor genetice imune ale populației din regiunea în care trăim.
Prin soluția găsită, vaccinul dezvoltă imunitate împotriva infecției cu SARS-COV-2, dar, în egală măsură, deși vaccinul timișorenilor e conceput pentru populația europeană, el poate fi foarte ușor adaptat și pentru alte populații.

”Vaccinul e momentan în faza de testare în laborator pe celule umane. Ne interesează cum reacționează întreg sistemul imun la diferite concentrații de vaccin.
Acesta are mai multe subcomponente – el este un amestec de proteine – le testăm pe fiecare în parte”, a explicat, pentru Evz.ro, prof.univ.dr. Virgil Păunescu, directorul OncoGen Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

George Floyd – ultimele 20 de minute de viață

Ultimele 20 de minute din viața lui George Floyd, afro-americanul omorât prin sufocare de polițiști, au fost reconstituite de procurorii americani. Cei patru polițiști care...

Focare de poluare în Portul Constanța

Un adevărat dezastru ecologic în Portul Constanța! Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet a povestit pe pagina sa de Facebook că a găsit,...

5 IUNIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, pe data de 5 iunie aniversăm Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea...

REȚETA A LA FABIEN “FRUCTE GRATINATE”

Această rețetă cât se poate de simplă poate trece drept un desert sofisticat și neobișnuit cu care ne putem încânta musafirii, însă este foarte...

COMENTARII RECENTE